Nokia'nın bilgisayarı ve ilk reklam filmi...

Nokia'nın bilgisayarı nasıl olacak; Microsoft bu işin neresinde? İlk reklam filmi ve cevaplar burada

Nokia sınırları zorluyor!

Nokia'nın büyük ilgi uyandıran netbook'u Booklet 3G, yayınlanan ilk resmi reklam filmiyle ortaya çıktı. Video bağlantımıza tıklayarak ulaşabileceğiniz reklam filmi, netbook hakkında merak edilen hemen her şeyi açıklıyor. Ama ortada cevap arayan bir soru daha var: Cep telefonu devi Nokia, yeni netbook'u Booklet 3G ile neden bu pazara giriyor?

Sorunun cevabı mobil genişbant internet bağlantı hizmetlerinin büyüyen bir piyasa olması ve Nokia'nın zaten beraber çalıştığı cep telefonu servis sağlayıcılar tarafından yürütülmesi.

Yeni bir netbook, aynı dağıtım kanalları üzerinden daha geniş müşteri kitlesine ulaşmaya veya mevcut Nokia cep telefonu müşterilerinin farklı ihtiyaçlarının da Nokia tarafından sağlanmasına yönelik bir adım.

Samsung gibi firmalar cep telefonu üretmenin yanı sıra netbook da üretiyorlar. Bu firmalar Nokia'nın rakibi ve sadece cep telefonu üreterek rekabette ayakta kalmak oldukça zor. Nokia cep telefonu ve netbook'u paket anlaşmalarla çok daha uygun alım koşullarıyla sunarak markasını seven müşterileri korumak istiyor. Sadece müşterilerini korumak değil, yeni şartlara uygun bir şekilde daha fazla müşteri çekmek istiyor.

Habere devam etmeden önce Nokia'nın Booklet 3G için çektiği reklam video'suna göz atmayı ihmal etmeyin. İkinci sayfada anlatacaklarımız için önemli bir temel oluşturacak.

Nokia, yeni Apple olmaya mı çalışıyor?

Nokia, yeni Apple olmaya mı çalışıyor?
Nokia, Apple'ı mı örnek alıyor?

Windows 7 Starter Edition kullanacak olan Booklet 3G, rakiplerini geride bırakabilecek mi henüz belli değil. Ancak onlarla rekabet edecek seviyede olduğu yayınlanan özelliklerden ve uzun pil ömründen açıkça görünüyor. HDMI özelliği de Nokia'nın Booklet 3G'sinin sıradan bir netbook değil, kendini piyasadaki benzerlerinden farklılaştıran bir ürün olduğunu gösteriyor.

10 inç ekranda HD-Ready önemli olsun ya da olmasın, bu tür farklı özellikler pazarlamada büyük önem taşıyor. Dahili 3G ise etrafta sallanan bir 3G modem istemeyen kullanıcılar için hem ergonomik önem taşıyor, hem de ek modem masrafını ortadan kaldırarak bu netbook'u daha ekonomik bir seçenek haline getiriyor.

Nokia yönetici başkan yardımcısı Kai Oistamo, Nokia-Microsoft ortak girişimlerinden bahsederken bunun daha başlangıç olduğunu belirtmişti. Gelecekte Nokia'nın bilgisayar piyasasına yönelik yeni girişimlerini bekleyebiliriz. Hatta biraz spekülasyon yaparsak, Nokia'nın alüminyum kasası ve tasarımına bakarak Nokia'nın bu pazarda tarza önem veren, Apple'vari bir strateji izleyeceğini de düşünebiliriz. Ama bu kadar ileri gitmeden önce fiyatları görmemiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları