Nokia'nın cep telefonlarına 5 katkısı!

Nokia bugün eski günlerini mumla arıyor olabilir ama daha önce yaptığı bu 5 şey asla unutulmayacak!

Nokia'nın 5 unutulmazı!

Son zamanlarda Windows Phone ile şansını deneyen Nokia, şimdiye kadar iyi gidiyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Lumia 900 de oldukça iyi bir cep, ancak bunu satışlara yansıtıp yansıtmayacağını zaman göstercek.

Genç yaştaki takipçilerimiz hatırlamayabilirler ancak Nokia, iPhone ve Android ortaya çıkmadan önce telefonların gelişmesinde ve modern telefonların meydana çıkmasında büyük rol oynadı. Bu yazımızda Nokia'nın cep telefonlarını bugüne getirmek için yaptığı 6 şeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Nokia 1011

1011'in özelliği çok başarılı olması veya sunduğu özelliklerin iyi olması değildi. Nokia 1011, toplu üretime geçen ilk GSM cebiydi.

Herkesin cebine girdi

Son 15 yılda sahip olduğunuz ceplerden bir tanesinin Nokia olma ihtimali oldukça yüksek. 2000'lerde bir cep sahibi olduysanız, bunun Nokia 5110 olma ihtimali de yüksek. 5110, bugüne göre çok şey sunmasa da, işini iyi bir biçimde görüyordu. 8210, 3210 ve 3310 gibi modeller de Nokia'nın gelişimine katkıda bulunan önemli ceplerden.

Tasarım, iş ve oyun, Daha akıllı cepler

Tasarım, iş ve oyun, Daha akıllı cepler
Nokia 7650

Tasarım

Nokia'nın ilk ceplerinin tasarımı pek etkileyici olmasa da şirket, kısa sürede daha yaratıcı bir hal aldı. Örneğin 1998'de ortaya çıkan 8110, kızaklı telefon tasarımına öncülük etmişti ve ilk Matrix filminde yer almayı başarmıştı.

İş ve oyun

Nokia, bugün vazgeçemediğimiz özellikleri ilk zamanlarda eklemişti. 3310 sesli çevirme özelliğine, 7110 ilk WAP tarayıcısına, 5510 müzik özelliğine, 6310 Bluetooth'a sahipti. 7650 ise ilk kameralı Nokia'ydı.

Nokia, cep telefonu oyunlarında da iyiydi. Oldukça basit ancak bağımlılık yapıcı Snake, Nokia'dan önce yaygın değildi. 3210 ile Nokia, renkli oyunlara adım atmıştı.

Daha akıllı cepler

Nokia, temel özellikli ceplerini durmadan çoğaltsa da akıllı ceplerden uzak durmadı. Symbian ortaklığı ile ilk üçüncü parti işletim sistemini kullanan üreticilerden biri olmuş ve E-serileri N-serileri gibi güçlü cepler ortaya çıkarmıştı. Nokia N95, oldukça başarılı bir çokluortam cebiydi.

Okuyucu Yorumları