Nokia'nın mini-PC'si ortaya çıktı!

Nokia'nın beklenen mini-laptop'u nihayet ortaya çıktı: Booklet 3G tüm detaylarıyla burada...

İşte Nokia'nın mini-PC'si!

Aylarca konuşulduktan sonra nihayet gerçek oldu: Nokia'nın ilk dizüstü bilgisayarı Booklet 3G.

Nokia Başkan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, Nokia'nın dizüstü bilgisayar üretmesinin, önceleri sadece cep telefonu üzerine çalışan firma için doğal bir evrim olduğu söyledi.

10 inç ekrana sahip olan Booklet 3G, netbook sınıfına giriyor. 2 santim kalınlığında ve 1200 gram ağırlığındaki ürün, Intel Atom işlemci kullanıyor ve vaat edilen 12 saatlik pil ömrüyle şaşırtıyor. Kullanılan Intel Atom'un modeli henüz açıklanmadı.

Nokia Booklet 3G'de kullanılan 10 inç ekran HD-Ready. Ayrıca yüksek kaliteli görüntü çıkışı için HDMI portu yer alıyor.

Peki işletim sistemi ne olacak?

Peki işletim sistemi ne olacak?
Nokia da Windows XP diyor...

Nokia bu sistemin ultra-taşınabilir bir alüminyum kasa içerisinde geleceğini belirtmeyi de ihmal etmiyor. Bu kasaya entegre gelen 3G, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarına ilaveten GPS çipi sayesinde Nokia'nın Ovi hizmeti üzerinden dizüstünün bulunduğu noktayı tam olarak belirlemek mümkün olacak.

Nokia'nın bu ürünü alanlara SD memory kart okuyucu ve HDMI port'u da vaat ediyor. Ancak bu Booklet 3G'nin dahili webcam'i sayesinde yapılabilen video görüşmeler bunu gölgede bırakıyor.

Nokia 3G Booklet, işletim sistemi olarak Windows kullanacak. Detaylı özellikler, fiyat ve ne zaman piyasada olacağı ise 2 Eylül'deki Nokia World senelik konferansında açıklanacak.

Okuyucu Yorumları