Nokia'nın Pureview'ı nereye kayboldu?

Microsoft, Nokia'dan devraldığı efsanevi PureView teknolojisini çöpe mi atacak? İşte beklenenler...

PureView nereye kayboldu?

Microsoft'un Nokia'yı satın almasının ardından firmanın düşük maliyetli ve düşük fiyatlı Windows Phone modellerine odaklanacağı, dolayısıyla Nokia'nın alamet-i farikalarından bir haline gelen yüksek kaliteli fotoğraf makinesi / telefon hibridleriyle artık uğraşmayacağı düşünülüyordu. Satış adedi çok da fazla olmayan bu telefonların, Windows Phone ekosistemini hızla yaygınlaştırma amacı taşıyan Microsoft için ikinci planda kalması son derece normal görünüyordu.

Ancak Microsoft'un telefon bölümünün başkan yardımcısı Jo Harlow, Microsoft'un Nokia'dan almış olduğu teknolojilerle, yüksek kaliteli merceklere sahip kamera / telefonlar üretmeye devam edeceğini açıkladı. Bu ürünlerden birinin ise, Nokia'nın 41 MP kameraya sahip Nokia Lumia 1020'nin devamı niteliğinde olacak bir telefon olabileceğinin altını çizdi. Microsoft aslında bu hedefe uygun olarak Pureview serisini tanıtmış ve bu seriden 42 MP kameraya sahip bir model çıkaracaklarını vurgulamışlardı ancak bu haberin üzerinden 1 sene geçmiş olmasına rağmen henüz Pureview serisinde bir telefon görülmüş değil.

Jo Harlow, Microsoft'un Lumia 1020 gücünde bir kamera / telefon üzerinde çalıştığını vurgulaması ve telefonun Kasım ayında yüzünü göstermesinin büyük ihtimal olduğunu söylemesi de dikkat çekiyor ama yine de açıklamaların yuvarlaklığından, Microsoft'un aslında kamera / telefonlara çok büyük önem vermediği ve ilk tahlilde vurgulandığı gibi, Windows Phone'u geniş kitlelere yaymak için daha düşük maliyetli, düşük seviye telefonlara odaklandıkları izlenimi ortaya çıkıyor. Yine de Nokia'nın mirasçısı olarak Microsoft'un, Nokia ile özdeşleşmiş güçlü kamera özelliklerine sahip modelleri de, asıl faaliyetinin arasında, meraklı müşterileri için piyasaya süreceği anlaşılıyor. Kasım'ı bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları