Nokia'nın tablet bilgisayarı 2013'de!

Çok uzun süredir dedikodusu yapılsa da bir türlü doğrulanmayan bu cihaz, sonunda geliyor olabilir!

Yılların gizemi çözülüyor mu?

Nokia'nın telefon dünyasındaki yerini kaldığı yerden devam ettirmesi, pek tabi Lumia serisinin başarısına bağlı. Fakat öyle görünüyor ki bir zamanların devi olan Nokia, hedefini sadece telefon sektörü ile sınırlı tutmayacak...

Bir süredir dedikodusu dolaşan Nokia tablet bilgisayar, yayılan son söylentilerle göre Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Mobile World Congress 2013'te görücüye çıkacak. Konu hakkında kesin bir açıklama yapılmış olmamasına rağmen, üretilecek olan olası bir tabletin Windows RT ya da Windows 8 tabanlı olacağı düşünülüyor. "Digitimes"dan yayınlanan haberin kaynağı Tayvan olarak gözüktüğü için pek tabi olayın ciddiyeti enine boyuna sorgulanıyor.

Yine de Digitimes'ın haberine bakacak olursak, Nokia tablet 10 inç'lik ekrana sahip, içerisinde Qualcomm'un S4 işlemcisini taşıyacak bir ürün olarak karşımıza çıkacak. Uzun süre önce de kendisinden söz edilen Nokia tabletin bu kadar gecikmesi ise, Microsoft'un Surface modelini piyasaya çıkaracağını açıklamasından başka bir şey değil. Nokia'nın Şubat sonuna kadar üzerine yoğunlaşacağı yegana cihaz ise tabletten başka bir şey olmayacak.

Konu hakkında tek elle tutulur olan bilgi ise, Nokia'nın tasarım bölümü başkanı Marko Ahtisaari'nin Mart ayında yayınlanan bir makalede firmanın yeni tasarımlar üzerinde çalıştığını ve bu tasarımların arasında tablet modellerin de bulunduğu şeklindeki açıklaması olacaktır.

Okuyucu Yorumları