Nokia'nın tableti için bir ipucu daha!

"Yapacak", "hayır yapmayacak" haberleri arasında gidip gelen gizemli Nokia'dan yeni sinyaller...

Nokia'dan bir ipucu daha!

Cep telefonu piyasasında bir süredir büyük sorunlarla başa çıkmaya çalışan Nokia, tablet bilgisayar konusunda da halen büyük bir adım atmış değildi. Hatta CEO Stephen Elop tarafından yapılan bir açıklamada, tablet bilgisayar alanında bir şeyler yapılacağının fakat Nokia'nın konu hakkında henüz net bir planının olmadığı dile getirmişti.

Mart ayında firmanın yönetici başkan yardımcısı koltuğunda oturan Niklas Savander konu hakkında teknoloji piyasasını ümitlendirmiş ve böyle bir cihazın Nokia gibi bir marka tarafından da üretilmesi gerektiğine değinmişti. Konu hakkında yaptığı konuşmadaysa dikkat çeken en önemli nokta, firmanın tablet cihazlara el atması halinde gerçekten "farklı" bir bakış açısına sahip olacağını belirtmiş olmasıydı.

iPad'in satışlarının Amazon'un Kindle Fire'ından etkilendiği bir dönemde Nokia'nın meydana getireceği bir tablet için kapının açık olduğunu söylemek mümkün. Hatırlayacağınız gibi Nokia tasarım müdürü Marko Ahtisaari, Mart ayında Nokia'nın bir tablet üzerinde çalıştığını onaylamıştı. Şimdi ise diğer bir Nokia yöneticisi olan Jarma Ollila, bir röportajında şu sözleri söyledi: "Tabletler, oldukça önemli ürünler ve farklı melez cihazlar, farklı form faktörleri gelecekte var olacaktır."

Peki Nokia'nın tableti için Windows 8 garanti mi? Haberimizin ikinci sayfasında...

Hangi işletim sistemi?

Hangi işletim sistemi?

Bu farklı tablet bilgisayarın halen hangi işletim sistemini kullanacağı resmi kaynaklar tarafından açıklanmamış olsa da yakın zamanda piyasada olacak olan Windows 8 ile birlikte karşımıza çıkacağı kuvvetle muhtemel. Bu fikrin ortaya çıkmasındaki en büyük faktörse şüphesiz Stephen Elop'un Symbian işletim sisteminden vazgeçerek Windows Phone platformuna yoğunlaşacaklarına dair açıklaması büyük yer tutuyor.

Intel'in Windows 8'li "melez" ultrabook'lara büyük önem verdiği biliniyor. Lenovo'nun da "Yoga" adlı tasarımı, göze çarpan diğer melez cihazlardan. Dolayısıyla Nokia'nın da yakın bir gelecekte Intel x86 melezleri ve ARM tabletlerle karşımıza çıkmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları