Nokia'nın tabletinden yeni görüntüler sızdı

Nokia'nın sır gibi sakladığı iki yeni bombası, ardı ardına kendilerini göstermeye devam ediyorlar!

Nokia'dan sızan sızana...

Nokia'nın uzun zamandır tablet geliştirmek için gizli gizli çalıştığı biliniyor. Microsoft'la birleşmesinden sonra bu çabalar iyice açığa çıktı; tabletinin isminin Lumia 2520 olacağına kadar pek çok detay belli olmaya başladı. Nokia henüz tableti hakkında resmi açıklama yapmasa da, beklentiler ve söylentiler, Nokia'nın 22 Ekim'de, Abu Dabi'de yapacağı basın toplantısında yeni tabletini tanıtacağı yönünde gelişiyor.

Şimdi de Çin'den bir web sitesi, Nokia'nın üretim hattından alındığını iddia ettiği bir fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafta Nokia Lumia 2520 tableti olduğu iddia edilen cihazın arka yüzünde, fotoğraf çerçevelerindekine benzer bir ayak olduğu göze çarpıyor. Bu sayede tabletin bir kılıfa ve istasyona gerek duymaksızın masada dik durabileceği anlaşılıyor.

Nokia'nın ABD sitesinde de, br süre öncesine kadar, Lumia 2520 şeklinde arama yapıldığında, kullanıcıların karşısına bir "SSS" sayfası çıkıyordu. Bu sayfada cihazın adı geçmese de, içeriği "tablet nedir?" şeklindeydi. Yani Lumia 2520 ismi ve tablet terimi arasında bir bağ olduğu kesin. Nokia, bu durumu kısa sürede ortadan kaldırsa da, bahsettiğimiz SSS sayfası, çok fazla kullanıcının dikkatini çoktan çekmişti bile.

Söylentiler doğru çıkacak olursa, Lumie 2520, 10.1 inç ekrana sahip olacak. Windows RT işletim sistemiyle çalışacak ve Qualcomm Snapdragon 800 işlemciyle gelecek. Ayrıca opsiyonel olarak, ikinci bir pile sahip olan harici bir klavyesi de bulunacak...

Lumia 2520'den sonra, sıra Lumia 1520'de... Haberimizin ikinci sayfasında...

Lumia 2520'den sonra, sıra Lumia 1520'de...

Lumia 2520'den sonra, sıra Lumia 1520'de...
Lumia 1520: Nokia'nın muhtemel phablet'i...

Bir sızıntı da, Nokia'nın beklenen phablet'i Lumia 1520'den geldi. Cinli site Coolxap'ın yayınladığı görüntülerdeki cihazın, Lumia 1520'nin ta kendisi olduğu iddia ediliyor. 6 inç ekrana ve 4 çekirdekli işlemciye sahip olacağı düşünülen Nokia'nın phablet'i hakkında da, çok detaylı bilgiye henüz ulaşabilmiş değiliz. Büyük ihtimalle Lumia 1520 da, Lumia 2520 ile birlikte, 22 Ekim'de, Abu Dabi'de düzenlenecek etkinlikte sahneye çıkacak...

Okuyucu Yorumları