Nokia'nın tek hedefi akıllı cepler değilmiş!

Lumia 920 ile akıllı telefon pazarında kendine pay bulan Nokia, sadece bununla yetinecek gibi değil!

Nokia'dan "eskiye dönüş"!

Lumia serisi ile yeniden hayat bulan Nokia cephesinden yepyeni haberler var. İGörünüşe göre, Apple ve Samsung gibi devlerle boy ölçüşmek için girdiği üst uç akıllı telefon pazarında önemli bir pay kapan Nokia, tıpkı Huawei ve ZTE gibi firmaları örnek alarak, MWC'de daha ucuz telefon modellerini de tanıtmaya başladı.

Özellikle Lumia 920 satışları ile dikkatleri üzerine toplayan şirket, son hesaplamalara göre 2012 yılı sonunda giriş ve orta seviye telefon payının yüzde 20'sini heba ederek, toplam gelirini 9.4 milyar Avro'ya kadar düşürdü. Daha da ilgi çekici haber ise, açıklanan bu son rakamlar ardından beklenen Nokia tableti bu yıl da göremeyecek olduğumuz yönündeki iddialar oldu.

Swedbank analizcilerinden Hakan Wranne'ye göre Nokia'nın tek hedefi, hali hazırda bulunan akıllı telefon pazar payını olabildiğince genişletmekle sınırlı değil. Wranne, özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarının başta giriş ve orta seviye telefonlarla büyüdüğüne dikkat çekerek, Facebook ve diğer sosyal medya platformlarını son kullanıcıya ucuz bir şekilde ulaştırabilmenin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. İşte Nokia'nın üst ucun yanında bir diğer hedefi de bu kesim... Yeni duyurdukları Nokia 301 ve 105 modelleri, bunu açık bir biçimde kanıtlıyor.

Nokia'nın akıllı telefon sektöründe, Gartner tarafından hesaplanan pazar payı yüzde beş oranındayken, Apple ve Samsung'un yüzde 52 olması halen büyük bir fark.

Okuyucu Yorumları