Nokia'nın yeni tableti, yakında "küçülecek!"

Nokia, uzun zamandır beklenen Windows'lu bombasını patlattı ama dedikodular yine bitmedi!

Nokia'nın yeni bombası o mu?

Nokia'nın Wimdows RT'li bir tablet tanıtması uzun süre beklendi. Nihayet 22 Ekim'de ilk tableti Lumia 2520'yi tanıtan Nokia, güzel eleştiriler aldı. 10.1 inç genişliğindeki Lumia'yı piyasadaki rakiplerine göre çok daha fazla "tarz" sahibi bulan Nokia severler, şimdi de mini Nokia tabletini beklemeye başladı.

İnternete sızan bir bilgiye göre Nokia, Microsoft'a satılma süreci tamamlanmadan önce 8 inç'lik bir tablet daha piyasaya çıkaracak. 2014 başında Microsoft'un bir markası haline gelecek olan Nokia telefon ve tabletleri, bu tarihten önce Microsoft'tan bağımsız olarak Nokia şirketinin mülkiyetinde bir marka olarak satılmaya devam edilecek.

Bu arada Microsoft da kendi mini Surface tabletini piyasaya çıkarmış olacak ancak Microsoft ile satın alma anlaşması imzalanmış olsa bile resmi devir teslim süreci tamamlanana kadar Nokia'nın Microsoft ile rekabet etmesi ve kendi ürünlerini satarak hissedarlarına kar sağlamaya devam etmesi gerekiyor. Aynı zamanda iki şirketin "anti-tekel" yasalarıyla başlarının belaya girmemesi için rekabete devam etmeleri de zorunlu.

Fakat, 2014 başında Nokia'nın mobil bölümü Microsoft'a geçince, Microsoft'un Nokia tabletlerine nasıl bir gelecek sağlayacağı şu anda bilinmiyor. Surface'in çok satmadığı düşünülürse Microsoft'un Surface markasını farklı bir segmentte konumlandırıp ev kullanıcılarına daha çok hitap eden Nokia markasının ürünlerini ön plana çıkarması daha muhtemel görünüyor.

Okuyucu Yorumları