Nokia'nın yeni telefonundan beklenenler...

Nokia'nın Windows Phone 8 kullanan ilk telefonu hakkındaki detaylar ortaya çıkıyor!

Nokia'nın Windows 8'lisi...

5 Eylül 2012 tarihinde Microsoft ve Nokia ortaklıklarının ilk meyvesi olan akıllı telefon serilerini tanıtacaklar. Şu anda ürünün tam olarak ne olacağı bilinmese de kulislerdeki tahminler telefonun halihazırda piyasada olan Nokia Lumia 900'lere çok benzeyeceği üzerine...

Bunun nedeni ne olabilir? Uzmanlar Nokia'nın yeni bir tasarımla ortaya çıkmak yerine halihazırda var olan ve başarısını kanıtlamış bir form faktörü kullanmanın büyük avantajları olduğu konusunda hemfikirler. Lumia 900 tasarımı zaten şu anda N9 ve Lumia 800 tasarımlarında kullanılıyor. Lumia 900 ile 800 arasındaki farkın 4G LTE desteği, ön kamera ve daha büyük bir ekran olacağı iddia ediliyor.

Haihazırda varolan bir standardı kullanmak finansal açıdan sıkıntılar yaşayan firmanın yeni yatırımlar yapmasına da gerek bırakmıyor. Tüm bunlara, piyasada bu tasarımın ve renk seçeneklerinin de çok beğenildiğini eklemek gerekli. Zaten değişen şey yazılım olduğu için donanımsal olarak büyük bir evrim geçirilmesine de gerek kalmıyor.

Neler değişecek?

Uzmanların yeni Lumia'dan beklentilerini kısaca özetlersek, SD kart desteği, Qualcomm'un çift çekirdekli Snapdragon S4 Plus işlemcisi, 4.3" AMOLED ekran 1,280x720 piksel HD çözünürlüğü ve Nokia'nın muhteşem ClearBlack görüntü filtresi ve NFC diyebiliriz. 5 Nisan'da uzmanların bu tahminlerinin ne kadarının tutacağını görecek ve CHIP Online okurları ile paylaşacağız!

Okuyucu Yorumları