Nokia noktayı koydu!

Nokia'nın en tepesinden gelen açıklama, son dönemde ortaya atılan söylentileri kesip attı...

Nokia noktayı koydu!

Bir süredir Nokia'nın Windows Phone yerine Android gibi işletim sistemlerine şans tanıyacağı yönündeki dedikodular dile getiriliyordu. Ancak Nokia CEO'su Stephen Elop'un Oslo'da yaptığı basın açıklamasına bakılırsa şirket hedeflerini Windows Phone'a göre ayarlamış durumda: "Günümüzdeki Android-Apple-Windows savaşlarında bizim seçtiğimiz taraf çok açık. Biz Windows cephesinde yer alıyoruz. Zamanı geri alıp başka bir yerde rekabet etmeyi düşünmüyorum."

Elop, Nokia'nın Windows 8 telefonlarını "görece yakın bir zamanda" piyasaya süreceğini de belirtti. Elop böylece bir anlamda şirketin yeni cihazları gelecek ayın başında Nokia World'de görücüye çıkaracağı dedikodularını doğrulamış oluyor.

5 Eylül'deki Nokia World, Apple'ın iPhone 5 ve iPad Mini'yi tanıtmasının beklendiği tarihten bir hafta önce başlamış olacak. Ancak şirket bu hareketle Apple'ı atlatmayı düşünüyorsa biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Gartner'in dün açıkladığı rakamlara göre cep telefonu satışları geçen seneye oranla yüzde 2.3 düşmüş durumda. Gartner bu durumu yeni iPhone beklentisi nedeniyle tüketicilerin yeni telefon almayı ertelemelerine bağlıyor.

Geçen ay, pazar araştırma şirketi Strategy Analytics, 2012 yılında ABD'ye 123 milyon akıllı telefonun sevk edileceğini, ancak bunların sadece 5 milyonunun Windows Phone olacağını öngörmüştü.

Okuyucu Yorumları