Nokia - OPPO İşbirliği 5G'yi Getirebilir

Nokia'nın işbirliği fırtınası hız kesmeden devam ediyor!

Nokia, OPPO ile işbirliğine girdi!

Nokia, 5G yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Nokia ve Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, bir patent lisans anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Patentin detayları iki şirketin sırrı olarak saklandığı için anlaşma hakkında fazla bir bilgi bulumuyor ancak anlaşmanın bir parçası olan duyuru, OPPO'nun bu anlaşma için Nokia'ya yıllık planda ödeme yapmasını öngörüyor.

Nokia Technologies'in başkanlığı ve Nokia Baş Hukuk Görevlisi Maria Varsellona, anlaşma duyurusunda "OPPO, akıllı telefon endüstrisinin liderlerinden biri ve kendileri ile yaptığımız Nokia lisansı anlaşmasından dolayı memnunuz. Bu anlaşma, küresel lisans programımızın kapsamını da genişletiyor." ifadelerini kullandı.

Bu ifadeler, Nokia'nın küresel lisanslama programına dikkat çekmesi açısından önemli. Nokia, yakın zamanda bir başka Çinli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi ile de lisans anlaşması imzalayarak iki firmanın kendi taraflarında bulunan standart mobil veri lisansları kullanım hakkı tanımasını sağlamıştı.

5G'nin ufukta göründüğü bu günlerde bu anlaşmanın Nokia'nın sahip olduğu birçok 5G patentini de içeriyor olması oldukça yüksek bir ihtimal. Nokia bu yeni teknolojiye uzun zamandır büyük yatırımlar yapıyor ve sonuç olarak küresel çapta O2 ve T-Mobile gibi birçok operatörün altyapısını da sağlıyor. Bir IDC araştırması, 5G pazarının oldukça yüksek gelirler getireceğini ortaya çıkardı ve söz konusu lisans anlaşması, bu pastadan Nokia ile OPPO'nun da pay alacağının bir habercisi.

Okuyucu Yorumları