Nokia'nın "nadir rastlanan" cebi N950 eBay'de

Nokia'nın çok az kişide bulunan efsanesi N950'ye sahip olmak isteyenler... Fırsat ayağınıza geldi!

N950 yine ortaya çıktı!

Nokia'nın üç sene önce geliştirdiği Nokia N9, özel işletim sistemi MeeGo ile telefon dünyasında yeni bir sayfa açabilirdi. Ancak firmanın o sırada CEO'luğunu yapmakta olan Stephen Elop, Windows Phone platformuna geçiş yapma kararı aldı. Böylece Nokia N9, bir bakıma doğmadan ölmüş oldu.

Nokia N9'a rastlamanız kolay olsa da telefonun N950 adında, zor bulunan bir geliştirici sürümü de bulunuyor. N950, ekranının altında gizlediği QWERTY klavyesi dışında N9'a oldukça benziyor. Nokia'nın sadece belirli geliştiricilere sağladığı N950'den kaç adet ürettiği ise bilinmiyor. Bu yüzden N950'ye sahip olmak isteyenlerin yolu, çoğunlukla açık artırma sitelerinden geçiyor.

Henüz eBay'e eklenen bir N950 ise haberi yayına hazırladığımız saat itibariyle 530 dolar gibi uygun bir fiyata kendisine alıcı arıyordu. Yani ona sahip olmak isterseniz, hala bir şansınız var. Cihazın Nokia tarafından herkese sunulmadığını ve Nokia tarafından geri istenebileceğinden geliştiricilerin onu satmamak üzere firmayla bir kontrat imzaladıklarını hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları