Nokia-Skype işbirliği!

Nokia'nın 200 milyondan fazla akıllı telefon kullanıcısı, Skype'a nasıl kolaylıkla erişebilecek?

Nokia-Skype işbirliği!

Ortaya çıkan haberlerden sonra resmi açıklama da sonunda geldi. Skype ve Nokia, dünyanın en popüler akıllı telefon platformu sayılan Symbian üzerinde işleyen Nokia akıllı telefonları için geliştirilmiş olan Skype for Symbian'ı kullanıma sunduklarını duyurdu.

Skype for Symbian, dünya çapındaki Nokia akıllı telefon kullanıcılarının WiFi veya mobil veri bağlantıları (GPRS, EDGE, 3G) üzerinden Skype'a bağlanmalarını sağlayacak. Program, Nokia'nın mobil içerikler sunduğu online dükkanı Ovi Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Nokia akıllı telefonları kullanıcıları, Skype for Symbian sayesinde:

• Dünyanın herhangi bir yerindeki Skype kullanıcılarına ücretsiz Skype'tan-Skype'a aramalar yapabilecek*,
• Yurtdışındaki telefonlara yapılan aramalarda ve gönderilen SMS'lerde tasarruf edebilecek,
• Bireyler veya gruplarla anında mesajlaşabilecek,
• Fotoğraflar, videolar veya başka dosya türleri paylaşabilecek,
• Mevcut online numaralarından aranabilecek,
• Skype kontaklarının çevrimiçi olup olmadığını görüp onları arayabilecek veya anında mesaj gönderebilecek,
• Telefonlarının adres defterinden kolaylıkla iletişim bilgileri alabilecekler.

Hangi telefonlarda kullanılabilecek?

Hangi telefonlarda kullanılabilecek?

Skype for Symbian, platformun en son sürümü olan Symbian^1 kullanan her Nokia telefon üzerinde kullanılabilecek. Skype, yakın zamanda Sony Ericcson da dahil olmak üzere, diğer üreticilerin cihazlarında kullanılabilecek versiyonlarını da kullanıma sunacak.

Nokia Akıllı Telefonlar Bölümü Başkan Yardımcısı Jo harlow, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Symbian, her geçen gün daha çok kullanıcıya akıllı telefonlar sunmamızı sağlarken, Skype gibi çözümler ve çekici hizmetler için de uygun bir platfrom oluşturuyor. Sunduğumuz ürünlerin Ovi Store'dan bir gün içinde yaklaşık 1.5 milyon kez indirildiğine şahit oluyoruz ve Nokia akıllı telefonları için geliştirilmiş olan bu programın, Symbian kullanıcılarının ilgisini çok çekeceğini düşünüyoruz." dedi.

Sybian ABD Genel Müdürü ve Küresel İttifaklar Sorumlusu Larry Berkin ise "Internette iletişimin kralı Skype ve dünyanın lider akıllı telefon platformu Symbian'ın birleşmesi, çığır açıcı bir kombinasyon yaratıyor." dedi ve "Symbian'ın küresel erişimiyle birlikte Skype, yüz milyonlarca Symbian kullanıcısının her an her yerde eli altında olan gerçek zamanlı iletişim platformu olmaya çok daha yaklaşmış oluyor." diye ekledi.

Skype Mobil Bölümü Genel Müdürü Russ Shaw ise "Nokia akıllı telefonları için geliştirilen Skype sayesinde, dünya çapındaki 200 milyondan fazla akıllı telefon kullanıcısı**, Skype'ın sevdikleri özelliklerine bulundukları her yerden ulaşabilecek. Operatörler ve üreticilerle olan işbirliklerimiz sayesinde Skype'ı doğrudan tüketicilere sunmamız; milyonlarca insanın, maliyet, mesafe veya bir bilgisayar başında olmamak konusunda endişe etmeden, kendileri için önemli olan insanlarla iletişimde kalmasını sağlayacak." dedi.

Şu anda kullanıma sunulan ilk Skype for Symbian, aşağıdaki Nokia modellerini destekliyor:
Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia 5800 XpressMusic and Nokia 5530 and the following non-touch devices: Nokia E72, Nokia E71, Nokia E90, Nokia E63, Nokia E66, Nokia E51, Nokia N96, Nokia N95, Nokia N95 8Gb, Nokia N85, Nokia N82, Nokia N81, Nokia N81 8 Gb, Nokia N79, Nokia N78, Nokia 6220 classic, Nokia 6210 Navigator, Nokia 5320.

Skype for Symbian hakkında ayrıntılı bilgi ve en güncel desteklenen cihazlar listesi için http://www.skype.com/go/symbian adresini ziyaret edebilirsiniz.

* Skype, operatörler sebebiyle ortaya çıkabilecek ek masrafların olmaması için sınırsız veri paketi aboneliklerini tavsiye ediyor. Skype kullanıcıları ayrıca, yurtdışında yapılacak mobil veri bağlantılarının ek masraflara yol açabileceğini göz önünde bulundurmalıdır.
** Informa Telecoms and Media'ya göre

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları