Nokia telefon işine bu sene dönebilir!

Yeni bir sızıntı, Nokia'nın kendi telefonlarına dönüş yapmak üzere olduğunu gösteriyor!

Nokia'nın telefonu sızdı!

Yeni sızan Nokia logolu bir telefon, Finlandiyalı firmanın telefon işine geri dönmeye hazır olduğunun ipucunu veriyor. Nokia, 2013'e Microsoft tarafından satın alındığında 2016'ya kadar kendi markasını taşıyan telefonlar piyasaya sürmemeyi kabul etmişti.

Android Authority'ye konuşan Nokia kaynaklarına göre yukarıda gördüğünüz Nokia A1, bu yılın ortalarında satışa hazır olacak. Telefonun tasarımına baktığımızda ise ön yüzdeki kapasitif düğmelerin, arka tarafta ise plastik arka kapağın (farklı bir dokuyla) dönüş yaptığını görüyoruz. İddialar doğruysa telefon, Android 6 Marshmallow ve Nokia Z Launcher ile gelecek ve 5,5 inç'lik 1080p ekrana, Qualcomm Snapdragon 652 işlemciye sahip olacak.

Bu özellikler, Nokia'nın yeni telefonunun orta seviye piyasasına hitap edeceğini gösteriyor. Ancak Nokia N1 tablette olduğu gibi, telefonun sadece Çin'de satışa sunulma ihtimali de var. Elbette Nokia A1'i Çin'in dışında, tüm dünyada satıldığını görmeyi umuyoruz. Nokia'dan gelecek resmi bir açıklamayla konu, netleşmiş olacak.

Okuyucu Yorumları