Nokia ve Symantec’ten ‘akıllı’ işbirliği

Nokia ve Symantec, Nokia'nın 60 Serisi akıllı telefonlarında Symantec Mobil Güvenlik’in kullanmasına olanak tanıyan bir anlaşmaya imza attı. Nokia, bu anlaşmayla 60 Serisi ile Symbian İşletim Sistemi'ne sahip mobil araçlarını Symantec Mobil Güvenlik’i yükleyerek sunabilecek.

Nokia ve Symantec’ten ‘akıllı’ işbirliği

Symantec'in mobil güvenlik çözümü, kötü niyetli yazılım tehditlerine karşı bireysel ve kurumsal kullanıcılara daha fazla koruma sağlıyor.

Dünyanın önde gelen mobil cihaz üreticisi Nokia’nın güvenlik kontrollerinin artırılmasında ve kötü niyetli kodlara karşı önleyici tedbirlerin alınmasında aktif olma kararı aldığını belirten Nokia Teknoloji Platformları Direktörü Matti Vänskä, Symantec ile yapılan bu işbirliğinin 60 Serisi cihazlar için ileri düzeyde koruma sağlanmasına yönelik atılan bir diğer adım olduğunu ifade etti.
Nokia ve Symantec, akıllı telefon satınalımının artması ve kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak gelişebilecek tehditelere karşı hem akıllı telefonlarda yüklü bulunan kontak bilgilerini hem de bağlanılan ağ yapılarını koruyacak çözümler sunmayı amaçlıyor.

Mobil araçların kullanıcıların yaşamlarına ve kurumların çalışma biçimlerindeki değişimle farklılaştığını belirten Symantec Mobil ve Kablosuz Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sarah Hicks, mobil araçlarda saklanan kişisel ve finansal detayların artmasıyla birlikte kötü niyetli tehdit riskinin de arttığını kaydetti.

Symantec, 2 yıldan uzun bir süredir mobil araçlara yönelik sistemler ve mobil güvenlik teknolojisi geliştirmek amacıyla Nokia ile ortak çalışma yürütüyor.Yeni anlaşma, Nokia’nın 60 Serisi platformundaki akıllı telefonlar için artırılmış koruma sağlarken, her iki şirket arasındaki varolan ilişkinin daha da güçlenmesine imkan verecek. Anlaşma ayrıca, 60 serilerindeki akıllı telefonlar için kullanılacak Symantec’in mobil güvenlik çözümlerinin diğer 60 serisi lisansörlerine test ve değerlendirme olanağı da sunacak.

Symantec Mobil Güvenlik

Symbian İşletim Sistemi için hazırlanan Symantec Mobil Güvenlik, entegre güvenlik istemcisi olup, akıllı telefonları kablosuz tehlikelerden koruyor. Cep telefonları, bilgisayarların özelliklerine daha fazla sahip oldukça hacker ve virüs saldırılarına da açık hale geliyor. Symbian İşletim Sistemi için hazırlanan Symantec Mobil Güvenlik, bu risklere karşı koruma sağlıyor. Telefona kurulduğu andan itibaren koruma sağlayan yazılım, virüslere karşı korumayı otomatik olarak başlatırken, tehditlere açık olabilecek girişleri de kapatıyor. Symantec virüs korumasıyla; virüs, solucan ve ‘Truva At’ları otomatik olarak bulunup yokediliyor. OtoKoruma


özelliği ise kötü niyetli kodlarla ilgili bilgi birikiminden de yararlanarak, e-posta dosyaları ile SMS, EMS, MMS ve HTTP’yi sürekli izliyor. Kullanıcılar ayrıca uygulamaları ve dosya arşivlerini tarayabiliyor. Bunlara ek olarak güvenlik yazılımında varolan firewall, telefonların LAN/WAN bağlantılarına şüpheli giriş ve çıkış teşebbüslerini engelliyor. Symantec LiveUpdate, kablosuz ağ üzerinden güncel koruma ve yazılımları indirerek, yeni tehlikelere karşı kolay ve sürekli koruma sağlıyor.

Okuyucu Yorumları