Nokia, Windows Phone pazarını ezdi geçti

Son bir yılda pazar payını 2 katına çıkartan Windows Phone, bu başarısını bakın kime borçlu...

Windows'u onlar uçuruyor!

Windows Phone telefonlar, akıllı telefon pazarında ağır adımlarla ilerlese de, henüz büyük bir varlık gösterebilmiş değiller. Dünyadaki toplam akıllı telefonların sadece yüzde 3'ünün Windows Phone olduğu hesaplanıyor. Gerçi, geçen yıl yüzde 1.5 olan bu oranın bir yılda iki katına çıkması da büyük başarı olarak kabul ediliyor. Bu hızlı yükselişin ardındaki sebebinse, Nokia'nın Windows Phone telefonları...

Microsoft tarafından henüz satın alınan Nokia mobil cihaz departmanı, geçtiğimiz bir yıl boyunca Microsoft ile yaptığı işbirliği sonucunda, dünyada satılan Windows Phone'lar arasında yüzde 90 oranında bir pazar payına ulaştı. Nokia'dan sonra ise yüzde 7 ile HTC, yüzde 1.7 ile Samsung ve yüzde 1.3 ile Huawei geliyor. Bu rakamlar, satılan her 10 Windows Phone telefonun 9'unun Nokia markasına sahip olduğunu gösteriyor.

Nokia'nın en çok satılan modelinin ise, uygun fiyatlı bir model olan Lumia 520 olduğu anlaşılıyor. Satılan tüm Nokia'lar içinde yüzde 43,4 pazar payına sahip olan Lumia 520 aynı zamanda Nokia müşterilerinin, fiyata duyarlı olduğunu da gösteriyor. Zira Nokia, Android veya iOS kullanıcıları arasından henüz müşteri çalamazken, daha önce akıllı telefon kullanmamış olan müşterileri düşük fiyatıyla cezbediyor. Bu sayede son bir sene içinde Windows Phone'un pazar payını iki katına çıkarmak mümkün olmuş gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları