Nokia X serisi: Bu da nereden çıktı?

Nokia'nın yeni C serisi gizemini korurken şimdi de X serisi: Peki ama yeni seri neler sunacak?

Nokia'dan bir sır daha!

Nokia Cseries'ın sadece bir başlangıç olduğu ortaya çıktı. Finlandiye'nın marka veri tabanına yepyeni Nokia markaları eklendi. E ve N serilerinden yeni model isimleri zaten beklendiği için pek ilgi çekici olmasa da yeni Cseries merak uyandırmıştı. Nokia Cseries ismini alır almaz haber yapmıştık.

Şimdi de Cseries'in üzerine Xseries ortaya çıktı. Cseries'ın mobil internet cihazları için bir kod olabileceği konuşuluyordu. Xseries'in ise yeni Maemo 5 kullanan bir seri olabileceği yönünde spekülasyonlar yapılıyor.

Markaları araştıranlar "Nokia Money" gibi ilginç şeyler de keşfetti. Mobil alışverişlerde kullanılacak yeni bir platform, kredi biçimi veya yeni Nokia smartbooklar ve netbooklar için bir isim olabileceği bile konuşulanlar arasında. Bir diğer akla gelen ihtimal de Sony'nin X serisi telefonlarındaki gibi Nokia'nın XpressMusic telefonlarını bu kod adı altında toplaması.

Tabii ki bu konuşmaların, spekülasyonların çoğu ancak havanda su dövmek oluyor. Buna karşın bu yeni markalardan özellikle Xseries'ten, isminin ağırlığı sebebiyle ilginç yeni ürünler bekleniyor.

Okuyucu Yorumları