Nokia X, X+ ve XL resmi olarak tanıtıldı!

Aylardır devam eden söylentiler gerçeğe dönüştü, bir değil, üç Android'li Nokia birden tanıtıldı!

Nokia X artık gerçek!

Nokia, MWC 2014'te düzenlediği tanıtım etkinliğinde Android'li Nokia X ve Nokia X+ ve Nokia XL'yi gösterdi. Firmanın Android'li bir cep tanıtacağı, aylardır gelen sızıntılardan belliydi, ancak sanırız kimse 3 Android'li cep birden beklemiyordu.

Tanıtım için sahneye çıkan CEO Stephen Elop, "Nokia X, Android açık kaynak kodlı yazılımının üzerine inşa edildi. Onu farklılaştırdık ve üzerine kendi deneyimimizi ekledik" dedi. Öncesinde Nokia Normandy olarak tanıdığımız Nokia X, Android işletim sistemini kullansa da Windows Phone'a benzer bir arayüze sahip. Nokia X'in teknik özelliklerinden tanıtımda bahsedilmedi, ancak uygun fiyat için üretilen cihazların yüksek özelliklere sahip olmasını beklemeyin.

Nokia X'in bildiğimiz özellikleri arasında 4 inç dokunmatik ekran, çift SIM kart desteği, microSD kart ile genişleyebilme var. Cepler aynı zamanda Facebook ve Skype ön yüklü olarak geliyorlar. Maps, Mix Radio, One Drive da Nokia'nin yeni Android'li cepleriyle ön yüklü gelen uygulamalar arasında. Elop, yaptığı açıklamada Android geliştiricilerinin uygulamalarını Nokia X'e getirebileceğini söyledi.

Satışa sunulan Nokia X'in fiyatı 89 euro.

Diğer Nokia X modelleri... Haberimizin ikinci sayfasında...

Android'li, dev boyutlu 3. bir cep: Nokia XL

Android'li, dev boyutlu 3. bir cep: Nokia XL

Nokia XL ise büyük ekranlı, 5 inç'lik bir Android tabanlı bir telefon.

Cihazın açıklanan teknik özellikleri arasında 5 megapiksellik kamera, flaş, otomatik odaklanma ve 2 megapiksellik ön kamera var. 5 inç'lik ekranın WVGA çözünürlüğe sahip olduğu açıklandı.

Nokia'nın tüm yeni X telefonları gibi XL de Google'ın bulutu hizmetlerinden yoksun olarak geliyor. Bunun yerine Nokia ve Microsoft'un hizmetleri sunuluyor.

Yılın ikinci çeyreğinin başlarında piyasaya sürülecek olan cebin fiyatı, 109 euro olacak.

Okuyucu Yorumları