Nokia yeniliklerini MWC'de ortaya çıkardı!

Nokia, yepyeni ceplerini MWC'de tanıttı... İçlerinde öyle bir model var ki...

Nokia'dan 41 MP cep!

Nokia, Mobile World Congress'te yeni cihaz, servis ve ortaklıklarını duyurarak 2012'de yeni stratejisini uygulamaya hızlı bir şekilde devam edeceğini gösterdi. Yeni strateji dahilinde Nokia temel akıllı telefon platformu olarak Windows Phone'u benimsemiş, diğer telefonlarında önemli değişikliklere gitmiş ve Lokasyon ve Ticaret iş biriminin kurulmasıyla lokasyon bazlı servislerin önemini artırmıştı.

Nokia CEO'su Stephen Elop şöyle konuşuyor: "Bir yıl önce Nokia'nın mükemmel mobil cihazlar yaratma yolculuğunda yeni bir strateji benimsediğini duyurduk. Bugün dördüncü Lumia cihazımız, daha akıllı mobil telefonlarımız ve yeni servislerimizle Nokia'nın iş süreçlerini nasıl hızlandırabileceğimizi gösterdik."

Lumia portföyü ve pazarı genişliyor

Nokia, Lumia serisi içindeki en ekonomik telefon olan Nokia Lumia 610 ile Nokia Windows Phone işletim sistemli ürün portföyünü genişletmenin yanı sıra oldukça beğeni toplayan Lumia 900'ün ABD dışındaki pazarlarda da tanıtılmasını hedefledi.

Lumia ve Windows Phone deneyimine ekonomik bir geçiş yapmak isteyen gençleri hedefleyen Nokia Lumia 610, sosyal ağlar, internet, müzik, oyunlar ve navigasyonun yanı sıra Windows Phone Marketplace'te yer alan binlerce uygulamaya kolay erişim sağlıyor. Dört canlı renkte sunulan cihazın fiyatı vergiler hariç 189€ olarak duyuruldu. Nokia Lumia 610'un 2. ceyrekte piyasaya çıkması bekleniyor.

Ocak ayında tanıtılan Nokia Lumia 900, 42.2 Mbps'yi aşkın hızlara kadar çıkabilen Çift Taşıyıcı HSPA sistemi kullanıyor. Telefonun 4.3 inç ClearBlack AMOLED ekranı ve yüksek kapasiteli bataryası ile üstün içerik deneyimi dünyanın dört bir yanında daha fazla ülkede sunulacak.

Nokia Lumia 900 ve Nokia Lumia 610'da e-kitap, e-dergi, e-gazete ve daha fazlasını okumak için yeni Nokia Reading özelliği bulunuyor.

Nokia, Mobile World Congress'te yapılan tanıtımlar ile, beğeni toplayan Lumia 710, 800 ve 900'ün planlanandan önce yaptığı dünya tanıtımını bütünleştirmiş oldu.

41 megapiksellik Nokia 808 PureView!

41 megapiksellik Nokia 808 PureView!

Nokia 808 PureView gelecek yıllarda Nokia cihazlarında pek çok üstün görüntü deneyimine olanak tanıyacak Nokia PureView görüntü teknolojisinin yer aldığı ilk akıllı telefon. Nokia 808 PureView yüksek çözünürlüklü 41 megapiksel sensör, Carl Zeiss mercek ve Nokia'nın geliştirdiği over-samplingteknolojisini bir araya getiriyor. Böylece iyi bir netlikte, detaylı görüntüler, düşük aydınlatmada bile iyi performans ve e-posta, MMS ve sosyal ağlarda paylaşmak için yoğun boyuttaki görüntü dosyalarını kaydetmek mümkün.

Asha ile daha akıllı deneyimler

Nokia telefonlarını çalışmak, öğrenmek ve oyun oynamak için kullanmak isteyenler için üç yeni Asha telefonu piyasaya sürerek cep telefonları ile akıllı telefonlar arasındaki sınırı gittikçe ortadan kaldırıyor. Şehirli ve girişimci tüketiciler için geliştirilen Nokia Asha 302 QWERTY klavyeli bir cihaz. Push e-mail ve takvim, Mail for Exchange destekli telefon rehberi senkronizasyonu ile Nokia Series 40 için bir ilk olan mobil ofis deneyimi sunuyor.

Sosyal ağlara kolay erişim için tasarlanmış olan Nokia Asha 202 ve 203, dokunmatik ekranı ekonomik ürünlere taşımanın yanı sıra ücretsiz tam 40 Electronic Arts oyunundan oluşan bir paket sunuyor. Asha 202 ise aynı zamanda Nokia'nın kolay geçişli Çift SIM kart teknolojisine sahip. Böylece kullanıcılar farklı operatörler ve tarifeleri arasında istedikleri zaman geçiş yapabiliyor.

Life Tools hizmeti

Life Tools hizmeti

Nokia artık Nokia Life adını alan popüler Life Tools servisiyle dikkat çekiyor. Nokia Life yeni Asha 202 ve Asha 203 de dahil olmak üzere Nokia Series 30 ve Series 40 ürünleri için hayatı kolaylaştıran bilgiler sunuyor. Hindistan, Çin, Endonezya ve Nijerya'daki kullanıcılar SMS yoluyla kendilerine ulaştıran çocuk bakımı, eğitim, tarım ve eğlence servislerinden yararlanabilecek.

Yeni Asha telefonlar, artık dünya çapında 100'den fazla ülkede ulaşılabilen Nokia Asha ürün grubunu tamamlıyor.

Daha hızlı ve fazlası

Lokasyon bazlı servislerde Nokia ve Groupon ortaklığıyla lokasyona özel özel indirimler ve fırsatlar sunulması planlanıyor. Nokia aynı zamanda çevrimdışı turn-by-turn navigasyon desteği verecek Nokia Drive'ın Windows Phone için yeni bir versiyonunu tanıtıyor. Nokia Drive artık kişisel güzergahları hatırlayacak, gelişmiş trafik uyarıları verecek ve rotanızı trafik yoğunluğuna göre çizecek.

Nokia aynı zamanda 45 ülkede 500'den fazla şehrin metro, tramvay, tren ve otobüs güzergahlarını içeren Nokia Transport'un Windows Phone versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları