Nokia yine 1 numara!

Ve Nokia liderlik koltuğunu devraldı! Ama bu liderlik, sizin düşündüğünüz gibi bir şey olmayabilir.

Nokia yine 1 numara!

Hüseyin Cem Köylü

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı sonuçlara göre, 2011'in son çeyreğinde 900.000 ünite Windows Phone satışı yapan Nokia, pazarın bu bölümünde lider satıcı oldu.

Windows Phone satışları hala çok küçük rakamlarda seyrediyor fakat Strategy Analytics'e göre gün geçtikçe yükseliyor. Dünya çapında Windows Phone satışları 2011'in son üç ayında yüzde 36 artarak 2.7 milyon üniteye yükseldi. Kıyaslayacak olursak, aynı çeyrek içerisinde Apple 37 milyon iPhone satarak, dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı ünvanını kazandı.

Nokia, Windows Phone pazarında yüzde 33'lük payıyla HTC, LG, Samsung gibi dev rakiplerini geride bıraktı. Son çeyrekte kaç telefon sattığını resmi olarak açıklamayan Nokia'nın bu civarda bir satış yapmış olabileceği 26 Ocak'ta yaptığı "bugüne kadar 1 milyonun üzerinde Lumia cihaz sattık" açıklamasından çıkarılabilir.

Her ne kadar en çok Windows Phone satan firma olsa da, Nokia asıl gelirini hala Symbian telefonlar üzerinden elde ediyor. Fakat şöyle bir gerçek var: Symbian cihaz satışları tahmin edilenden bile hızlı bir şekilde düşüyor.

Okuyucu Yorumları