Nokia'dan geri dönüş için dev bir adım!

Nokia telefonlarda geri dönmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor; taşlar yerine oturmaya başlıyor!

Nokia'dan geri dönüş için dev bir adım!

Nokia'nın geri dönüşü için parçalar yerine oturmaya başladı. Microsoft, Mayıs ayında Nokia'dan satın aldığı telefon bölümünü Foxconn'un FIH Mobile bölümüne ve Nokia markası altında telefon ve tablet satmayla görevlendirilen HMD Global'e bırakmıştı. HMD'nin CEO'su olarak eski Nokia yöneticisi Arto Nummela seçilmişti.

Pazartesi günü Angry Birds'ün yapımcısı Rovio'nun eski CEO'su Pekka Rantala'nın HMD'ye geçiş yapmasıyla birlikte bir taş daha yerine oturdu. Şimdi Rantala'yı, üst seviye Nokia telefonları yeniden hayata döndürmek gibi zor bir görev bekliyor. 1990'larda cep telefonu sahibi çoğu kişinin elinde bulunan Nokia telefonlar, bugün Apple'ın iPhone'u ve Android'li telefonların gölgesinde kaybolup gitmiş durumda. Nokia'nın Windows Phone'la yaşadığı maceranın ardından HMD'nin telefon ve tabletlerinde Android'i kullanacağı biliniyor. HMD, Nokia adının tüketicilerin ilgisini çekeceğine inanıyor ve umudunu buna bağlıyor. HMD'nin Nokia markalı ürünleri satmak için 10 senelik lisansının bulunduğunu söyleyelim.

HMD, önümüzdeki üç sene içinde global pazarlama için 500 milyon dolar harcamayı planlıyor. Reklam için milyarlarca dolar harcayan Apple ve Samsung'un karşısında bu oldukça küçük bir miktar, ancak HMD bu paraları "farklı olmak" için kullanacak. Rantala, işe Nokia'da başlamış ve 2011'de pazarlama başkan yardımcısı olarak firmadan ayrılmıştı. Bu nedenle Rantala'nın yeni görevi, yöneticinin köklerine dönmesi anlamını da taşıyor.

Öte yandan, Nokia'nın önemli yöneticisi Mike Wang da, yaptığı açıklamada Nokia markalı telefon ve tabletleri, bu yılın sonuna doğru göreceğimizi şimdiden açıklamış durumda...

Okuyucu Yorumları