Nokia'nın minik canavarı için dev işbirliği!

Nokia'nın 60 bin dolar değerindeki minik canavarı, herkesin merakla beklediği filme damga vuracak!

Nokia'dan dev işbirliği!

Star Wars'un yeni filmlerinin haklarının Disney tarafından satın alınması, filmlerde kullanılacak teknolojilerin de oldukça farklılaşmasının önünü açtı. Son olarak Disney, Star Wars: Episode VIII'in sahne arkası ve ekstralar çekimlerinde Nokia'nın 60 bin dolar değerindeki sanal gerçeklik kamerasından, yani Nokia Ozo'dan yararlanacağını duyurdu. Bu ortaklık, aynı zamanda eski günlerine dönmek isteyen Nokia adına da önemli bir reklam olarak değerlendiriliyor.

Nokia Ozo olarak adlandırılan bu 360 derecelik kamera, sanal gerçeklik teknolojisi üzerinden film yapımı göz önünde bulundurularak özel olarak tasarlanmış ilk kameralardan biri.

Sekiz farklı doğrultuda sekiz farklı lens kullanan Ozo, başınızı istediğiniz yere döndürmenize olanak tanıyan küresel biçimli bir 3D videoyu bir araya getiriyor. İzleyicilerin taktıkları bir VR başlığı sayesinde, bu kamerayla çekilen videolar sizi tam da filmin içindeymiş gibi hissettiriyor. Görünüşe göre Nokia Ozo da bizi, Star Wars setine misafir etmek için hazır!

Okuyucu Yorumları