Nokia'nın Sır Gibi Sakladığı Nokia 9 Göründü!

Nokia'nın yeni canavarı Nokia 9'dan gelen sızıntı, Galaxy S8 gibi amiral gemisi telefonları bile utandıracak cinsten!

Nokia'nın sır telefonu göründü!

Daha önce, Android ile çalışan giriş ve orta seviye akıllı telefonlarını, Nokia 3 ve Nokia 5'i tanıtan Nokia, halen bir amiral gemisini ortaya çıkartmış değil. Ancak Nokia telefonların üretim hakkını elinde bulunduran HMD Global'in, çok güçlü olacağı düşünülen yani bir Nokia üzerinde çalıştığı uzun zamandır konuşuluyor.

İşte o telefon, yani Nokia 9, Geekbench testinde ortaya çıktı ve aldığı sonuçlar gerçek anlamda etkileyici. 13 megapiksellik 2 kameraya sahip olacağı bilinen telefonda 4GB RAM, 64GB dahili depolama alanı ve Snapdragon 835 işlemci yer alacak. Ayrıca 5.3 inç'lik ekran, QHD çözünürlük sunacak ve 530 nits gibi muhteşem bir maksimum parlaklığa sahip olacak.

Sızan test sonuçlarında telefon, çoklu çekirdek testlerinde 7.770 puan, tek çekirdek testinde ise 2.255 puan almayı başarıyor. İşin ilginç kısmı, bu sonuçların Samsung Galaxy S8, Sony Xperia XZ Premium gibi önemli amiral gemilerinin sonuçlarından bile daha iyi olması.

Telefonun ne zaman tanıtılacağı halen gizemini koruyor. Ama Nokia 9 piyasaya çıktığında, rakiplerine korkulu rüya gösterebileceği kesin gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları