Nokia'ya göre 5G'nin fibere ihtiyacı var!

Nokia, kablosuz ağ teknolojisinin henüz fiber teknolojiden bağımsız olamayacağını düşünüyor!

Fiberden kaçış yok!

Genişbant ağ sistemleriyle ilgili son zamanlarda tartışılan en önemli konulardan birisi kablosuz teknolojinin fiber internet teknolojisini modası geçmiş bir hale getirip getirmeyeceği. The Register'da yer alan habare göre Nokia'nin Okyanusya bölgesinden sorumlu mobil ağ birimi geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada bu konuyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

Buna göre firma 5G kablosuz ağ teknolojisinin fiber teknolojiye ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Bunun temel nedeni ise hem endüstrinin hem de geniş kitlelelerin gereksinim duyduğu kapasite, fakat bununla birlikte bir diğer önemli unsur ise makineden makineye yapılan iletişimin de giderek büyüyeceğinin tahmin edilmesi.

Telekom teknolojileriyle ilgili yayınlar yapan Communications Day'e yapılan açıklamada ağ mühendislerinin şu aşamada yeni standartları neyin belirleyeceği ve sağlamaları gereken hizmetler üzerinde durdukları belirtiliyor.

Bu doğrultuda tüketicilere yönelik sunulan ağların da güvenli bir altyapıya sahip olması için daha dağıltılmış veri merkezi ağları tarafından desteklenmesi gerektiği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları