Note 2'yi alt edecek rakip Huawei'den geliyor

Galaxy Note 2'ye, bugüne dek ortaya çıkan en ciddi rakip bakın kimden geliyor!

Galaxy Note 2'ye dev rakip!

Ekim ayında Huawei'nin 6.1 inç'lik bir cep üreteceğine dair söylentiler, şirketin bir üst düzey yöneticisinden gelen açıklamayla kuvvetlendi.

Huawei "Ascend Mate" adını taşıyacağı iddia edilen cebin 6.1 inç'lik 1080p çözünürlüklü bir ekranın yanında dört çekirdekli 1.8GHz işlemci ve 2GB RAM taşıyacağı iddia ediliyordu. Huawei başkan yardımcısı Yu Chengdong ise Çarşamba günü şirketlerinin önümüzdeki sene büyük ekranlı bir telefon piyasaya süreceğini söyledi.

Chengdong, Çin web sitesi Weibo'da yaptığı açıklamada Huawei'nin yeni cebinin Galaxy Note 2'den daha ince ve daha güçlü olacağını iddia etti. Chengdong, "Ascent Mate" ismini anmasa da anlattığı cihaz, daha önce dedikoduları yapılan cihazı anımsatıyor.

İlginç olan ise Chengdong'un Weibo'daki gönderisini bir Galaxy Note 2 ile paylaşmş olması. Chengdong, Note 2'yi Huawei'nin "cebini" daha da iyileştirmek üzere araştırmak için kullandığını söylüyor.

Ascent Mate'in Galaxy Note 2'den daha uygun bir fiyata satışa sunulacağı da iddialar arasında. Huawei'nin "phablet"ini Ocak ayında CES 2013'de görmemiz muhtemel.

Okuyucu Yorumları