Note 3'un bu modeli Avrupa'da çalışacak

Bazı Galaxy Note 3'lerde ortaya çıkan bu kısıtlama, kullanıcıların canını biraz sıkacak!

Galaxy Note 3'e kısıtlama!

Galaxy Note 3'ün belirli bir modelinin ülke kısıtlamasıyla geldiği ortaya çıktı. Raporun kaynağı, Samsung Galaxy Note 3 stoklamaya başlayan Clove.

Buna göre Galaxy Note 3'ün "Avrupa SIM kartı" ile gelen SM-N9005 model numaralı LTE modeli, Avrupa'nın dışında telefon görüşmeleri için kullanılamayacak. Yani bu modelle örneğin ABD'ye gidip yerel bir GSM kartıyla telefon görüşmesi yapmak mümkün olmayacak.

Bu tür kısıtlamalara ilk defa rastlanmıyor. Ancak Note 3'ün bu modeli, durumu açıklayan bir etiketle beraber geliyor. Kutunun üzerindeki etikette ürünün sadece Avrupa'daki mobil operatörler tarafından sunulan SIM kartları desteklediği yazıyor.

SM-N9005, Galaxy Note 3'ün LTE destekli modeli ve belirli ülkelerde satışa sunulacak. Galaxy S4'ün ülkemize gelen sürümüne ve Sammobile'ın bu listesine baktığımızda Note 3'ün Türkiye'de satışa sunulacak olan sürümünün SM-N900 olacağını söyleyebiliriz. SM-N9005 Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974) dört çekirdekli işlemciyle gelirken SM-N900, Samsung'un sekiz çekirdekli Exynos 5420 işlemcisini üzerinde taşıyor.

Okuyucu Yorumları