Note 7, gücünü Qualcomm'dan alıyor

Yeni nesil Samsung Galaxy Note 7, gücünü Qualcomm'dan alıyor.

Note 7'nin gücü Qualcomm

Qualcomm, yaptığı açıklamada iştiraki Qualcomm Technologies'in Samsung'un en akıllı telefonu Samsung Galaxy Note7'nin bazı ülkelerdeki modellerine güç verdiğini belirtti. Samsung Galaxy Note 7 akıllı telefonunda, entegre X12 LTE modeme sahip Qualcomm® Snapdragon™ 820 işlemcinin yanı sıra Qualcomm® Adreno™ 530 GPU, Qualcomm® Hexagon™ 680 DSP ve biyometrik göz tarayıcının güvenlik temelini oluşturan Qualcomm Haven™ teknolojileri kullanılıyor.

Telefonun dahili Snapdragon 820 işlemcisi, 4K video kaydı ve oynatmayı desteklemesinin yanında saniyede 240 kare sayısı (fps) ile ağır çekim imkanı da sunuyor. Ayrıca Qualcomm Aqstic™ ses kodlayıcı; kullanıcılar için çarpıcı, yüksek hassasiyette ses performansı sunuyor. Bunların yanı sıra kullanıcılar, Qualcomm® Quick Charge™ teknolojisini kullanarak Note 7'nin güçlü 3.500mAh pilini hızla doldurabiliyor.

Qualcomm Technologies'in Ürün Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Katouzian yaptığı açıklamada, "Qualcomm Technologies ve Samsung, tüketicilere üstün mobil deneyimler sunmak için uzun bir geçmişe sahip işbirliklerine devam ediyor. Galaxy Note7 ile bunu sürdürüyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Güçlü Snapdragon 820 işlemci, güvenli kimlik doğrulama olan biyometrik göz tarayıcı ile yeni nesil mobil deneyimi gerçek anlamda kullanıcıların parmak uçlarına getiriyor." dedi.

Samsung Electronics'in Multimedya Ar-Ge Grubundan ve Mobil İletişim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hyungsuk Kim ise şunları söyledi: "Güvenli iris tarama teknolojisine sahip bir akıllı telefon sunuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biyometrik teknolojilerin güvenliğini sağlamak için Qualcomm Technologies'in mühendisleri ile oldukça yakın şekilde çalıştık. Kullanıcılar gözlerini kullanarak basit bir şekilde telefonlarını açabilecek veya mobil ödemelerini gerçekleştirebilecek. Kullanıcılar, bunları yaparken en son mobil teknolojilerin kişisel ve profesyonel verilerini korumalarının rahatlığını yaşayacaklar."

Samsung Galaxy Note7, 19 Ağustos itibariyle Mavi Mercan, Altın Platin, Gümüş Titanyum ve Siyah Akik renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları