Notebook Kullanıcılarına Özel Bir Yazıcı

Hewlett Packard, yazıcı ailesine iki yeni ürün ekleyerek taşınabilir yazıcılar kategorisine yeni çözümler getirmeyi başardı. Bahsi geçen bu yazıcılar Monochrom modunda 600x600 dpi ve renkli mod’da 600x300 dpi baskı yapabilen Deskjet 350 ve Deskjet 350Cbi modelleri.

Notebook Kullanıcılarına Özel Bir Yazıcı

Bu iki model arasındaki tek fark ise Deskjet 350Cbi’da bir kızılötesi iletişim port’unun olması. Bu sayede özellikle Notebook kullanıcıları kızılötesinden hiçbir kablo bağlamadan rahatlıkla baskılarını yapabilirler. Test merkezimizde bu iki üründen Deskjet 350’yi inceleme fırsatı bulduk. Yazıcının gözümüze ilk çarpan özelliği, cihazda kullanılan mürekkebin kalitesi oldu. Öyle ki HP Deskjet 350’de kullanılan mürekkeple, yaklaşık 485 sayfa siyah beyaz ve 155 sayfa renkli çıktı alınabiliyor. Ayrıca cihazın taşınabilir olduğu düşünülerek, kullanılan mürekkep de sarsılmalara ve ortam sıcaklıklarına dayanıklı hale getirilmiş. Pille de çalışabilen HP normal baskı kalitesinde dakikada yaklaşık 5 siyah beyaz sayfa basabiliyor. Pil bitimine kadar 130 sayfaya yakın çıktının alınması da mümkün. Renkli baskı hızında bu değer dakikada 2 sayfaya iniyor. HP Deskjet 350, Windows 3.1x, 95, 98, NT 4.0, 2000, DOS ve Mac-OS işletim sistemlerinde rahatlıkla çalışabilen bir cihaz olma özelliğini taşıyor.

CHIP'in Yorumu
Deskjet 350 daha önce diğer HP mürekkep püskürtmeli yazıcılarda da gördüğümüz gibi HP Color Smart II baskı teknolojisini kullanıyor. HP Color Smart II teknolojisi basılacak dokümanları bir optimizasyon işleminden geçirerek daha kaliteli baskı almanızı sağlıyor. Ayrıca bu yazıcıda kullanılan HP Smart Focus teknolojisi sayesinde, özellikle internetten indirdiğiniz düşük çözünürlüklü resimler, otomatik bir netlik ayarına tabi tutularak daha iyi bir baskı kalitesine ulaştırılabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları