Notebook’larda Maksimum Güvenlik Devri

Sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle bilgisayar piyasasının diğer pazarlar ile kıyaslandığında çok hızlı bir değişim sürecinde olduğu çok aşikar.

Notebook’larda Maksimum Güvenlik Devri

Notebook’lardaysa bu değişim bilgisayar bileşenleri ile paralel bir şekilde gerçekleşiyor. Çünkü burada ek özellikler ya da güncelleştirme işlemleri uygulanıyor. Bahsi geçen bu dizüstü bilgisayarlardan bir tanesi de Acer’in TravelMate 739TLV modeli. Acer Travelmate 739TLV, Pentium III notebook’lardan kendisini ayıran önemli özellikler ile dolu bir cihaz. Öyle ki bu cihaz 4.5 saat pil ömrü ve Fingerprint güvenlik sistemi ile performansından ödün vermeden çalışabiliyor.

Intel Pentium III 850 işlemcisine ve 128 MB Ram’e sahip olan Acer, güçlü donanım bileşenleri ile de kendisinden söz ettiriyor. Acer Travel Mate 739TLV’nin üzerinde, 8 MB SDRAM’li 128 Bit grafik hızlandırıcı ve ATI Rage Mobility M1 chipsete sahip bir ekran kartı var. 16.7 milyon renkte 1024x768 dpi çözünürlüğe çıkabilen bu ekran kartının en büyük özelliği ise Hardware DVD desteğine sahip olması. Bu özellikle birlikte Acer TravelMate 739TLV’da ayrıca SoundBlaster Pro ve MS DirectSound uyumlu ESS chipsetli bir ses chip’i, hoparlörler ve sunumlar için bir mikrofon bulunuyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak TravelMate 739TLV, 20 GB’lık sabitdisk, 15 inçlik bir TFT ekran, altında iki tuşu olan bir Touchpad, harici bir disket sürücüsü ve harici bir 8X DVD-ROM sürücüsü ile hem ergonomi hem de multimedya fonksiyonlarını aynı anda sunuyor.

CHIP'in Yorumu
Bu ürünün kuşkusuz en büyük özelliği Fingerprint güvenlik sistemine sahip olması. Bu sistem sayesinde boot’a koyduğunuz şifreyi aklınızda tutmanıza gerek yok. Çünkü Fingerprint güvenlik sistemi cihazın üzerinde var olan küçük bir sensör ile parmak izinizi alan ve vereceğiniz haklara göre sistemi açan bir güvenlik sistemi oluşturuyor. Bu üründe beğendiğimiz diğer bir özellikse, parmak izini almak şartı ile istediğiniz kullanıcıları sisteminize ekleyebilmeniz. Sonuç olarak Acer yeni modeli ile özellikle işadamları için güvenlik seviyesini maksimumda tutuyor ve bu ürün ile kendisinden çok söz ettireceğe benziyor.

Okuyucu Yorumları