Novell SUSE LINUX 9.1 piyasaya sunuldu

Yaklaşık 2 ay önce duyurusu yapılan ilk 2.6 kernel tabanlı ticari Linux paketleri Novell SUSE LINUX 9.1 Personal ve SUSE LINUX 9.1 Professional ürünleri piyasaya sunuldu.

Novell SUSE LINUX 9.1 piyasaya sunuldu

Novell SUSE LINUX'un yeni güncellemesi SUSE LINUX 9.1, tüm dünyayla aynı zamanda Türkiye pazarında da yerini aldı. Personal ve Professional olmak üzere iki sürüm halinde sunulan Novell SUSE LINUX 9.1 standart olarak yeni 2.6 çekirdeğini temel alıyor.

Novell SUSE LINUX 9.1, hem 32 ve 64 bit platformlarda Linux avantajını elde etmek isteyen müşterileri etkinleştiriyor. SUSE LINUX 9.1 grafik kullanıcı arayüzü olarak hem KDE 3.2.1 hem de Gnome 2.4.2 paketlerini sunuyor. Ayrıca paket içerisinde OpenOffice 1.1, Samba 3, gcc 3.3 ve Textmaker ile Planmaker programlarının demo sürümleri bulunuyor. SuSE 9.1 Pro, beraberinde toplam 2 bin 500 program içeriyor.

SUSE LINUX 9.1 Professional, standart 32 bit PC işlemcinin yanı sıra AMD Athlon 64 ve Inter Extended Memory 64 teknolojilerisini de en son Linux teknolojisi için destekliyor. SUSE LINUX 9.1 Personal ise, otomatik çalışan Linux CD’si LiveCD ile Linux deneyimi yaşamak isteyenlere fırsat sunuyor. Notebook kullanıcıları ise geliştirilmiş ACPI fonksiyonlarından ve bunun için SUSE’nin hazırladığı konfigürasyon aracından faydalanabilecekler.

Novell SUSE LINUX 9.1 Professional Edition, sadece 32 Bit’i desteklemekle kalmayıp, paket içerisinde AMD 64 için de bir sürüm bulunduruyor. Aynı zamanda Intel’in tanıttığı “Extended Memory 64 Technology” de destekleniyor. SUSE LINUX Personal Edition ile sunduğu LiveCD sayesinde bilgisayarların birkaç adımda güvenlik duvarı korumalı bir Linux iş istasyonuna dönüşmesini de sağlanıyor.

Okuyucu Yorumları