Nugget Çocuk, Oscar Selfie'sini Geçti!

Sadece tavuk nugget istedi ve o kadar çok retweet'lendi ki, ünlü Oscar selfie'sini bile geçti!

Nugget Çocuk, Oscar selfie'sini solladı!

ABD'nin Nevada eyaletinde yaşayan gencin Wendy'den bir yıllık bedava nugget isteği, retweet rekoru kırdı. Böylece Ellen DeGeneres'in Oscar selfie'si ikinci sıraya düştü.

Guinness Dünya Rekorları'nın yaptığı açıklamaya göre Carter Wilkerson'un Wendy'ye attığı "bir yıl ücretsiz tavuk nugget için kaç retweet lazım?" tweeti, firmadan "18 Milyon" gibi abartılı bir cevap almıştı. Tweet şu an 3,43 milyon retweet'e ulaşmış bulunuyor.

Wilkerson'un bir anda yayılmaya başlayan tweet'i, iki günde bir milyon retweet aldı. Wilkerson, twitter'da ünlüler ve politikacılar tarafından da bahsedilerek ün kazandı. Dahası United Airlines ve T-Mobile, çok geçmeden Wilkerson'a ücretsiz şeyler sunacaklarını söylediler. T-Mobile CEO'su John Legere, TMobile'a geçmesi halinde Wilkerson'a bir yıllık Wendys tavuklarını ve fazlasını kendisi sunacağını söyledi.

Wilkerson, silikon vadisinden de destek aldı. Google, Amazon ve Microsoft, Wilkerson'un bedava tavuk hedefine ulaşması için desteklerini esirgemediler. #NuggsforCarter etiketinin oyunculardan popüler kültür meraklılarına geniş bir kitlenin ilgisini çektiği söyleniyor. Wilkerson'ın mücadelesi cartervsellen.com adlı bir web sitesine de dönüştürüldü.

Wilkerson, işleri burada bırakmayarak #NuggsforCarter etiketini fon toplama kampanyasına dönüştürdü. Kampanyayı tanıtan özel T-shirt'ler tasarlayan genç, gelirlerin Dave Thomas Foundation for Adoption'a gideceğini açıkladı.

Ellen DeGeneres, talk show'unda rekorunun "Nugget Çocuk" tarafından elinden alınmak üzere olduğunu Wilkerson ile konuştu. Bu sırada Wilkerson, 2,6 milyon retweet almıştı. Wilkerson daha sonra DeGeneres'in programında göründü ve beraber selfie çektiler.

Retweet rekorunun kırılmasının ardından Wendys, 18 milyon retweet'e ulaşmasa da Wilkerson'a bir sene bedava tavuk nugget sağlayacağını söyledi. Firma yaptığı açıklamada Dave Thomas Vakfı'na Wilkerson'un adına 100 bin dolar bağışlayacağını da duyurdu.

Okuyucu Yorumları