Numara taşınabilirliği hala bilinmiyor

Avea'nın Nisan'08 Pazar Araştırması sonuçlarına göre tüketiciler numara taşınabilirliğini bilmiyor!

GSM kullanıcıları habersiz

Avea tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen GSM pazar araştırması tüketicilerin yüzde 92'sinin Numara Taşınabilirliği kapsamında sahip oldukları numarayı, operatör kodu dahil değiştirmeden diledikleri operatörden hizmet alabileceklerinin farkında olmadığını gösteriyor.

Avea'nın pazarı ve tüketici ihtiyaçlarını takip etmek amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiği Pazar araştırmalarının Nisan 2008 ayağı sonuçlandı. Tüm operatör kullanıcılarının içinde bulunduğu 1787 kişi ile yapılan bu araştırmaya göre tüketiciler "Numara Taşınabilirliği"nin ne olduğunu bilmiyor.

Kasım 2008'de hayata geçirilecek olan "Numara Taşınabilirliği" uygulamasının tüketiciler arasında bilinirliğinin ölçülmesi amacıyla Avea tarafından yapılan araştırmada;

- Numara Taşınabilirliği'nin ne olduğunu bildiğini söyleyenlerin oranı %8 olarak kaydedildi.

- Numara Taşınabilirliği'ni bildiğini belirten, katılımcıların %65'i uygulamanın tanımını doğru yaparken, numarasının değişmeyeceğini ancak başındaki kodun değişeceğini düşünenlerin oranı %35 olarak kaydedildi.

Tüketiciler için güvenilirlik önplanda

Tüketiciler için güvenilirlik önplanda

- Bu çerçevede, Numara Taşınabilirliği uygulamasını doğru bilenlerin oranı tüm GSM aboneleri içinde %5 olarak tespit edildi.

- "Uygun konuşma fiyatları" ve "sunulan uygun fiyatlı tarifeleri" tüketiciler tarafından numaralarını taşımada öncelik verecekleri iki konu olarak belirtildi. Tüketicilerin operatör değiştiriken dikkate alacakları diğer unsurlar ise; "kapsama alanı", "iletişim kalitesi, "uygun SMS ücretleri" ve "güvenilirlik" oldu.

Avea, fiyat avantajları ve sunulan servisleri göz önünde bulundurarak abonelerin numaralarının başındaki kodu ile birlikte, tercih ettikleri operatöre taşıyabilmeleri anlamına gelen Numara Taşınabilirliği'nin etkin bir şekilde uygulanması konusunda çalışmalarına devam ediyor. Numara Taşınabilirliği sayesinde, tüketiciler Kasım 2008'de diledikleri operatörden hizmet alabilecek, sahip oldukları numarayı değiştirmek zorunda olmadan, tercih ettikleri hizmeti ve fiyatları sunan operatörü özgürce seçebilecekler.

Tüm GSM kullanıcıları Numara Taşınabilirliği hakkında detaylı bilgiye 444 1 500 no'lu Avea Müşteri Hizmetleri'nden veya www.avea.com.tr adresinden ulaşabilirler.

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları