Nutanix'ten yeni BT çözümleri, Silikon Vadisi

Nutanix yeni nesil esnek veri merkezleri için Acropolis ve Prism çözümlerini duyurdu.

Nutanix'ten yeni çözümler

Dünyanın büyük teknoloji şirketlerinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nde 2009 yılında kurulan ve kısa bir süre içerisinde hiper-bütünleşik sistemler pazarında küresel lider haline gelen Nutanix, .NEXT konferansında yeni nesil Xtreme Compution Platform'u (XCP) duyurdu. XCP, yönetimin minimuma indirgendiği görünmez bir mimari sağlayarak BT ekiplerinin, asıl odaklanmaları gereken noktalar olan kurumlarına güç katacak uygulama ve servislere zaman ayırmalarını sağlayacak.

Nutanix Acropolis ve Nutanix Prism olmak üzere iki ürün ailesinden oluşacak olan XCP, sektörde lider olan hiper-bütünleşik çözüm uygulamalarını donanımdan bağımsız olmasını sağlayacak şekilde genişletiyor. XCP bunu gelişmiş uygulama taşınabilme özelliği, özel sanallaştırma katmanı, uygulama seviyesinde analiz ve izleme becerileriyle gerçekleştirecek. Söz konusu yenilikler veri merkezleri süreçlerini basitleştirerek maliyetleri düşürecek ve BT hizmetlerini zenginleştirecek.

BT verimliliğini maksimize etmek için

Günümüzde birçok şirket uygulaması geleneksel depolama ve sanallaştırma ürünleri üzerinde çalışıyor. Söz konusu ürünler zaman tüketiyor, zor yönetiliyor, zor ölçekleniyor ve başka bir çözüme geçmeyi güçleştiriyor. Kurumlar, bulut seviyesinde ölçeklenebilirlik, dayanıklılık, çeviklik ve esnekliği daha düşük maliyetle, daha iyi uygulama servis seviyeleriyle ve güvenilirlikle sunan altyapılara ihtiyaç duyuyor. Nutanix XCP tüm donanımsal ihtiyaç döngüsünü görünmez hale getiriyor ve geleneksel veri merkezi çözümlerinin yarattığı atıl duruma düşme ve finansal yenileme gereksinimini yok ediyor.

Nutanix yeni duyurusunu yaptığı görünmez mimari çözümünü iki ayrı ürün ailesi ile beraber tanıtıyor, Nutanix Acropolis ve Nutanix Prism. Nutanix Acropolis ürün ailesi BT ihtiyaçları için dağıtılmış veri depolama altyapısı, özelleştirilmiş bir sanallaştırma çözümü ve uygulamanın taşınabilirliği ve esnekliği için özel araçlar sağlıyor. Nutanix Prism çözümü ise altyapı yönetimini basitleştiriyor. Yenilikçi "Tek Tıklama" teknolojisine sahip Prism, zaman alan BT görevlerini daha akıcı hale getiriyor ve sistem ve güvenlik güncellemeleri için tek tıkla kurulabilen yazılım yükseltmelerini içeriyor. Tek tıkla tespit ise ayrıntılı trend analizi ve ihtiyaç planlaması sağlıyor. Tek tıkla sorun tespit etme, mimarisel ve kapasitesel sorunların tanımlanmasını ve çözülmesini hızlandırıyor.

Nutanix Türkiye Teknik Müdürü Öner Çetin, konuyla ilgili şu görüşü paylaşıyor: "Dönüşüme en yatkın teknolojiler genellikle aklımıza dahi getirmediklerimizdir. Her daim çalışırlar, istek üzerine büyür veya genişlerler ve kendi kendilerinin bakımını yapabilirler. Farklı bir deyişle görünmezdirler. Web ölçekli mimari ve kullanıcı seviyesinde tasarım ilkeleri çerçevesinde sanallaştırmayı, tıpkı veri depolama için yaptığımız gibi görünmez hale getireceğiz ve kurumsal BT verimliliğini maksimum seviyeye çıkaracağız."

Okuyucu Yorumları