Nvidia'dan ezeli rakibi AMD'ye destek geliyor

Hangi dağda kurt öldü?: Nvidia ezeli rakibi AMD'ye destek vermeye hazırlanıyor... İşte nedeni...

Nvidia'dan AMD'ye destek!

Nvidia Araştırma Şefi Bill Dally bir yazılımcının sadece Cuda'yı değil AMD GPU'larını da destekleyecek yazılımlar yazması gerektiğini aşağıdaki sözleriyle açıkladı.

"Gelecekte C'yi Cuda eklentileri ile birlikte pek çok alanda çalıştırabilme imkanına sahip olacağız. Bunda herhangi bir kısıtlamanın olması mantık dışı olur." sözleriyle direkt AMD'yi işaret etmesede sözlerine şöyle devam etti. "CUDA'yı diğer platformlarda çalıştıracak projelerle yakından ilgileniyorum."

GPU alanında firmaların birbirleri ile sıkı bir rekabet içerisinde olduğunu; Nvidia'nın CUDA'sına AMD'nin Stream ile cevap verdiği açık bir şekilde ortada. Fakat Dally CUDA'nın daha güçlü olduğunu söylemeden edemiyor.

"Diğerlerinin bugüne kadar yapabildiği tek şey Brook programlama dili; fakat biz GPU'ları Standford'da geliştirdiğimiz yöntem ile programlıyoruz."

Brook'un gelişmiş bir versiyonu olan Brook+ AMD'nin Stream teknolojisi içerisinde kullanılıyor. Bu konu hakkında AMD yorum yapmazken Dally sözlerini şöyle devam ettirdi. "Bence onlar (Stream) CUDA'da var olan kimi özellikleri sunmuyor bile. Kullanıcılar CUDA ile daha rahat olacaklar. CUDA ve C ile program yazmak çok yaygın bir hal alacak."

Okuyucu Yorumları