Nvidia işin tadını iyice kaçırdı!

Nvidia'nın merakla beklenen yeni ekran kartı serisi, hayranlarının sabrını tüketmeye devam ediyor...

Nvidia işin tadını kaçırdı!

Nvidia önümüzdeki sene içerisinde DirectX 11 ekran kartını piyasaya sürecek. Şimdiye kadar GF 100 ismindeki yonganın performansı hakkında sadece dedikodu yapılıyordu. Lakin firma, yayımladığı bir PDF dokümanı ile yeniden heyecan yaratmayı başardı.

Bu resmi doküman Fermi teknolojisini baz alan Tesla ekran kartları hakkında detaylı bilgi veriyor. Tesla serisinin spesifikasyonların Geforce serisi ile büyük ölçüde örtüşeceği belirtiliyor. Örneğin Tesla ekran kartları 448 kaplama işlemcisiyle beraber piyasaya sürülecek; fakat bu sayının 512 olması bekleniyordu. Ayrıca Tesla-Fermi'lerin çalışmak için 225 Watt güce ihtiyaç duyacağı da açıklandı.

Şimdiye kadar Fermi ekran kartlarının 512 kaplama işlemcisi, 3 milyar transistör ve 384 bit GDDR4 VRAM'e sahip olacağı düşünülüyordu. 768 KB'lık bir L2 önbellek özellikle DirectCompute alanında çok işe yarayacak. Bunu dışında DirectX 11, OpenGL 3.x ve OpenCL 1.x arabirimleri desteklenecek. Bazı dedikodulara göre ekran kartı Mart 2010'dan önce piyasaya çıkmayacak.

Okuyucu Yorumları