Nvidia Shield için beklenen tarih belli oldu!

Uzun zamandır beklenen minik canavar, Haziran ayında rafları doldurmak için hazırlanıyor!

...Ve tarih belli oldu!

Nvidia, daha önce resmi olarak duyurduğu oyun konsolunu raflara çıkartmak için gün sayıyor. Firmadan gelen açıklamaya göre, uzun süredir üzerinde çalışılan Nvidia Shield'ın piyasaya çıkış tarihi Haziran ayı olacak.

Shield'ın ne olduğunu bilmeyenler için kısaca açıklayalım. Cihaz Nvidia'nın CES 2013'te duyurduğu ilk oyun sistemi olma özelliğini taşıyor. Tegra 4 / Geforce mimarisi ile üretilen Shield, başta yüksek kalitedeki Android oyunları olmak üzere, PC ve Steam oyunlarını da rahatlıkla çalıştırabilecek. Sahip olduğu 720p destekli küçük ekranıysa, doğrudan gameped'e bağlı olacak ve yüksek çözünürlüklü oyun deneyimini rahat bir şekilde yaşamamıza imkan sunacak.

Konsolun tasarımında kullanılan isim olan "Shield Project"in sadece bir kısmı kullanılacak ve cihaz Shield olarak lanse edilecek.

Nintedo 3DS ve PlayStation Vita ile yarışacak olan ürün, şimdilik bu cihazlar kadar portatif gözükmüyor... Ön siparişler 20 Mayıs itibarı ile Nvidia'nın resmi sitesi üzerinden, 349 dolar fiyat etiketi ile başlayacak.

Okuyucu Yorumları