Nvidia Windows 7'ye hazır!

NVIDIA GeForce GPU'lar ve Windows 7'nin yeni teknolojisi bir araya geliyor, dijital ortam hızlanıyor

Nvidia Windows 7'ye hazır!

NVIDIA GeForce GPU'ların paralel işleme gücünden ve Windows 7'deki yeni bir teknoloji olan DirectCompute'tan yararlanan geliştiriciler, grafik işlemcilerin gücünü genel amaçlı hesaplamanın hizmetine sunuyor ve son teknoloji ürünü dijital ortam uygulamaları oluşturuyor.

NVIDIA, DirectCompute ve Windows 7'yi destekleyen bir sürücü için Windows Hardware Qualification Lab (WHQL) sertifikasını alarak GPU hesaplama devriminde önemli bir adım daha attı. Geliştirilmekte olan veya zaten piyasada bulunan ve NVIDIA GPU'ların gücünden yararlanan yüzlerce uygulamayla, DirectCompute 100 milyondan fazla GeForce GPU kullanıcısının DirectCompute için optimize edilmiş uygulamalar kullanabilmesine olanak tanıyor. Böylece bekleme süreleri kısalan kullanıcılar, içerikleri oluşturmaya ve dostları ve aileleriyle paylaşmaya daha fazla vakit ayırabilecek.

"Yeni DirectCompute teknolojisinden faydalanan uygulamalarla birlikte olduğunda Windows 7, dijital ortam uygulamalarında senaryolara turbo güç yüklemek için GPU'yu kullanan milyonlarca müşterinin kişisel hesaplama deneyimini tümüyle dönüştürebilecek bir potansiyelde," diyor Microsoft Windows Ürün Yönetimi genel müdürü Mike Ybarra. "GPU'nun avantajlarından yararlanan bazı uygulamaların piyasaya çıktığını gördük zaten, şimdi Windows 7 ve DirectCompute ile geliştiricilerin uygulama yazması ve bu avantajları ayrıca milyonlarca müşteriye daha sunması daha da kolay olacak."

Dünyanın en hızlı oyun platformunu sunacak

Dünyanın en hızlı oyun platformunu sunacak

Çoklu ortam içeriğine ek olarak Windows 7 oyunlar için de çok güçlü bir platform olacak. Windows 7 ve NVIDIA SLI teknolojisi dünyanın en hızlı oyun platformunu sunacak. En gözde oyunların tümünde bu platform, önceki işletim sistemlerine kıyasla %14'e varan bir performans artışı sağlayacak1. Windows 7 ayrıca GPU hızlandırmalı H.264 yüksek tanımlı video oynatımını Windows Media Player'a ekleyerek, düşük CPU kullanımıyla akıcı oynatımı mümkün kılacak.

HP, Dell ve Acer gibi bunun farkına varan dünyanın en büyük PC satıcıları, Windows 7'ye geçişi kolaylaştırmak için GeForce GPU'larını seçtiler. Sundukları sistemlerin tümü tam DirectCompute desteğiyle birlikte en yeni GeForce GT220 ve G210 GPU'lar dahil olmak üzere çeşitli NVIDIA GPU'ları içeriyor.

Video işleme hızında ciddi artış

Video işleme hızında ciddi artış

Dell tüketici ürünleri direktörü Michael Scheschuk: "İnsanlar çoklu ortam içeriği yaratıp bunu anında arkadaşları ve aileleriyle paylaşmak istiyor. Windows 7'li Dell PC'ler bunu mümkün kılmak için GPU'ların gücünden yararlanabilir. Örneğin Windows 7'nin DirectCompute özelliği, yükske tanımlı videoları taşınabilir ortam oynatıcı cihazlara aktarmak için sürükle-bırak desteğiyle, kişisel videoların paylaşılmasını daha da kolaylaştırıyor. Dell PC'leri NVIDIA GPU'larla kullanan çoklu ortam meraklıları video işleme hızında ciddi bir artış yaşayabilecek. Bu da hesaplama gecikmelerinin en aza indirilmesi, hatıralarınızı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak içinse daha çok vaktinizin olması demek."

DirectX 11 API'nin bir parçası olarak piyasaya sunulacak DirectCompute, NVIDIA'nın mevcut DirectX 10 GPU serisi tarafından destekleniyor. DirectCompute ve NVIDIA GPU kullanarak geliştirme konusunda ayrıntılı bilgi isteyen Windows geliştiricileri için: www.nvidia.co.uk/directcompute.

Şu anda Windows 7 ile GeForce GPU kullanan müşteriler, DirectCompute'u destekleyen yeni WHQL sertifikalı sürücülerini doğrudan www.nvidia.co.uk/drivers adresinden bu hafta sonuna doğru yükleyebilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları