NVIDIA yaz atağına hazırlanıyor

NVIDIA'nın yaz aylarında çıkacak yeni nesil ürünleriyle ilgili bilgiler gün ışığına çıkmaya başladı.

NVIDIA yaz atağında

Resmi açıklama yapılmasına birkaç gün kala NVIDIA'nın yaz atağının detayları belli olmaya başladı. Grafik teknolojilerinde rakibi AMD'ye karşı elinde tuttuğu performans avantajını korumak isteyen firma, yeni nesil GPU'sunu iki ayrı kart olarak piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kod ismi D10U olan yeni grafik işlemci GeForce GTX 280 (D10U-30) ve GeForce GTX 260 (D10U-20) adları altında oyunculara sunulacak. Ürünlerden GTX 280 D10U grafik işlemcisinin tüm özelliklerini taşırken 260 modeli daha hesaplı olması için büyük biraderinin tüm fonksiyonlarına sahip olmayacak.

Yeni GPU hakkında esas heyecan verici gelişme ise PhysX motorunun bir grafik işlemcisine entegrasyonunun ilk denemesi olma ihtimali. Şayet gerçekleşirse, fizik motorunun grafik işlemcisine girmesiyle birlikte oyunlarda işlemcilerin işinin biraz daha kolaylaşmasına yarayacak olan bu yenilik ekran kartlarının son yıllarda geçirdiği en önemli aşama olmaya aday. NVIDIA ise bu konuda sessizliğini resmi basın açıklamasına kadar korumaya kararlı görünüyor.

Okuyucu Yorumları