O artık Facebook'un bir çalışanı

Başından geçen onlarca mahkemeden sonra, kendisi artık bir Facebook çalışanı! Peki, kim bu adam?

Olay adamı Facebook kaptı!

George Hotz ismini artık duymayan kalmadı. İlk olarak iPhone'u hack'leyen ünlü hacker, sonrasındaysa PS3'ü hack'leyip, uzun süren bir dava serüveninden çıkmayı başarmıştı.

Geçen zaman içerisinde birçok kişinin peşinden koştuğu Hotz, sonunda Facebook tarafından işe alındı. The Chronic Development Team'den Joshua Hill; iOS'i hack'lemek için yaptığı meydan okumasına karşılık Hotz'dan olumlu bir cevap alamadığını belirtti. Kendisinin Facebook'taki işine odaklandığını belirten Hill'in açıklamalarını doğrularcasına bir tweet ise, Hotz'un kendisinden geldi.

Hotz, facebook sayfasından yazdığı tweet'te; "Facebook gerçekten çalışmak için harika bir yer." dedi. Spekülasyonlarsa, Hotz'un, iPad için uzun zamandır beklenen facebook aplikasyonu üzerinde çalıştığı yönünde.

Facebook, Hotz'u işe alarak belki de herkesin istediği ama kimsenin cesaret edemediği bir iş gerçekleştrimiş oldu. Eğer facebook gibi dev markalar, Hotz gibi yetenekli hacker'lara farklı pozisyonlarda iş olanağı sağlarlarsa, belki de teknoloji suçlusu arama devri sonra erer.

Okuyucu Yorumları