"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"

Nokia, piyasaya sürdüğü bu canavarla iyi işler yapsa da, bu haber canını biraz sıkabilir...

"O bile Nokia'yı kurtarmaz!"

Hüseyin Cem Köylü

Son amiral gemisi Lumia 900 ile iyi bir satış grafiği yakalayan Nokia, Windows Phone cihazlarına olan talebin de olağanüstü olduğunu söylüyor. Fakat bu bile eski devi kurtaramayabilir, en azından Reuters'ın yayınladığı ve 30 finans analistinin yaptığı inceleme bunu gösteriyor.

Araştırmada, geçtiğimiz 5 çeyrekte Nokia'nın toplam 2.1 milyar euro harcadığı yer alıyor. Analistler, gelecek üç çeyrekte de Nokia'nın toplam 2 milyar Euro daha yakacağını öngörüyorlar. En karamsar senaryoda Nokia'nın 2013'te kalan 4.9 milyar euroluk nakit rezervini de harcayacağını öngörüyor analistler.

Lumia 900 satışları iyi gitse de, bazı analistler bunun Nokia'yı kurtarmaya yetmeyeceğine inanıyor. Aviva Investors'dan kredi stratejisti Nancy Utterback, "Nokia'nın Lumia hamlesi piyasayı yakalamak adına bir hamle oldu fakat doğrusu çok geç kalmış ve çok ufak çaplı bir hamle" sözleriyle iddiasını açıklıyor.

Bazı analistler ise Nokia'nın bu düşüşü devam ettiği takdirde Microsoft'tan yardım eli uzanacağına inanıyor. Sonuçta Lumia serisi akıllı telefonlar Windows Phone bayrağını başta taşıyan seri ve Microsoft, para kazanmaya devam etmek ve Windows Phone'un pazar payını yükseltmek için bu yardımda bulunabilir.

Okuyucu Yorumları