O kadar nadir bir cihaz ile karşılaştı ki...

Seattle'daki bir koleksiyoncu, çok nadir rastlanan bir Nintendo 64 ile karşılaştı ve merakını bakın nasıl giderdi!

Gizemli bir Nintendo 64!

Eğer 90'lı yıllarda Nintendo Power üyesi idiyseniz, Nintendo 64'ten daha güçlü olacak ve gerçek zamanlı saat ile internet yeteneğini de getirecek olan Nintendo 64DD hakkında bir şeyler okumuş olabilirsiniz. Ayrıca bu sistemin Japonya'da başarısız olduğunu ve diğer pazarlara hiç ulaşmadığını da hatırlıyor olabilirsiniz. Ancak görünene göre bu ürün, ABD pazarı için sunulmaya oldukça yaklaşmıştı.

Seattle'da yaşayan bir koleksiyoncu, ilk bakışta Japonya'daki Nintendo 64DD'ye çok benzeyen bir ünite ile karşı karşıya geldi. Bu benzerlik o kadar fazlaydı ki, Jason "MetalJesusRocks" Lindsey, ürün ile karşılaştığında bunun sadece bir ABD geliştirici kiti olduğunu düşündü. Ancak sonradan anlaşılana göre bu ürün çok daha nadir bir şeydi. Bu ünite, devkit'lerin ihtiyacı olan "partner kaseti" olmadan çalışıyordu. Cihaz İngilizce menüye sahipti; buna ne geliştirici ünitelerinde, ne de Japonya'da satılan modelde rastlanıyordu. Hatta bu ünite ABD için bölge kilidine de sahip ve Japonya için üretilmiş olan N64DD oyunlarını çalıştırmıyordu. Bu yüzden Nintendo'nun eski bir baş mühendislerinden Mark DeLoura'ya ulaşan Lindsey, bu ürünün büyük ihtimalle bir ABD perakende ünitesi veya prototipi olduğunu öğrendi.

Bu durum bile ürünü yeterince nadir yapsa da, bu satış prototipini çevreleyen bir gizem daha var: Ürünün yanında, okunamayan mavi bir oyun kaseti de bulunmakta. Bu kasetin bir etiketi bulunmuyor ve Lindsey henüz bu kaseti çalıştırmayı başarabilmiş değil. Ancak DeLoura, bu kasetin ABD için satışa hazır bir N64DD oyunu veya kendisi Nintendo'da çalışırken geliştiricilere cihazı göstermek için kullandığı bazı demoları içerebileceğini söylemekte. Lindsey, şu anda oyuncu topluluğu ile beraber çalışarak bu diski okumanın yollarını aradıklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları