O, şimdilik sadece hayal!

Sony'den, aylardır "yaptı, yapacak" dye konuşulan cep canavarı hakkında açıklama: "Yok öyle bir şey!

O, şimdilik sadece hayal!

Daha Sony, Ericsson'u satın almadan ve yoluna Sony Ericsson markasıyla devam ederken ortaya çıkan bir prototip, şirketin Windows Phone 7'li cepler üzerinde çalıştığı iddialarını da beraberinde getirmişti. Julie kod adıyla ortaya çıkan prototip, canlı canlı Windows 7'yi çalıştıran bir cep telefonuydu.

O zamandan beri bu söylenti hiç bitmedi. Öyle ki, şirket yoluna Sony markasıyla devam etme kararı aldıktan sonra, Windows Phone 7 yerine Windows Phone 8'li bir cep telefonu serisini yakında piyasaya sürebileceği konuşulmaya başlandı. Ancak bu söylenti, görünüşe göre şimdilik gerçekleşecek gibi değil.

Sony'den Stephen Sneeden, yaptığı açıklamada Microsoft ile birlikte çalışmaya soğuk bakmadıklarını söylese de, şu an için Windows'lu bir cep telefonu yapmak konusunda herhangi bir niyetleri ve planları olmadığını söyledi. Bu açıklamayı değerlendiren uzmanlar ise, Sony'nin "bekleme" stratejisi uyguladığını söylüyor. Eğer Nokia ve HTC gibi üreticiler Windows'lu modeller ile başarılı olursa, işte o zaman Sony'nin de bu alana giriş yapması bekleniyor.

Sony'nin şu anki ilk hedefi, Android pazarında kendine iyi bir yer bulabilmek. Xperia serisi ile eski günlerine dönmeye çalışan şirket, piyasaya sürdüğü Android'li çok sayıda modele sahip.

Okuyucu Yorumları