Eski ABD başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Spotify'a veda etmeye hazırlanıyor

Eski ABD başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Spotify'la imzaladıkları özel sözleşmeyi yenilemiyor. Bu da ikiliyi takip edenlerin yeni bir adrese (ya da adreslere) geçiş yapmasını gerektirecek...

Eski ABD başkanı Barack Obama, Spotify'a veda etmeye hazırlanıyor

Bloomberg'in bildirdiğine göre, Barack ve Michelle Obama’nın yapım şirket Higher Ground Productions, Spotify ile yeni bir podcast anlaşması imzalamayacak. Habere göre şirket, bunun yerine diğer distribütörlerle, podcast yayınlama işinde en kazançlı olan on milyonlarca dolarlık bir anlaşma hakkında konuşuyor.

Amazon'un Audible hizmeti veya iHeartMedia gibi hizmetleri, Higher Ground'un yeni bir anlaşma için görüşmeye devam ettiği birkaç şirket arasında yer alıyor. Bloomberg, Higher Ground'un Spotify ile de konuştuğunu ancak Spotify'ın teklif vermeyi reddettiğini söyledi. Higher Ground, görünüşe göre birden fazla program yapabilmek ve bunları platformlarda aynı anda yayınlamak istiyor, bu da Spotify'ın tipik ayrıcalık tabanlı stratejisine uymuyor.

Spotify, son zamanlarda 200 milyon dolar değerinde bir anlaşma olduğu bildirilen Joe Rogan Experience podcast'i ve Rogan'ın aşılarla ilgili görüşlerinden dolayı yaşadığı sorunlarla ciddi bir tepki ile karşılaştı. Neil Young ve Joni Mitchell gibi önemli isimler müzisyenler protesto amacıyla müziklerini yayın hizmetinden kaldırdı. Rogan'ı çevreleyen tartışmanın Obama'ların kararına katkıda bulunup bulunmadığı ise belli değil.