OCZ'den eSATA destekli USB bellek

Daha hızlısını arayanlara, eSATA desteğine de sahip yüksek performanslı USB flash bellekler geliyor.

Hem eSATA hem USB desteği!

Günden güne artan depolama alanı ihtiyacıyla ortaya çıkan ve günümüzde oldukça rağbet gören USB flash sürücüler ve harici hard diskler, artık fiyatlarının ucuzlamasıyla birlikte daha geniş bir kitleyi de kendine çekebilecek seviyeye ulaşmış durumda.

Ancak bu sürücülerin en büyük problemi sundukları kısıtlı depolama alanından ziyade veri alım ve gönderim hızı. eSATA bağlantısıyla performansını oldukça yüksek seviyelere çıkarabilen yeni nesil harici diskler, artık kullanıcıların işlemlerini çok daha kısa bir sürede halledebilmesine olanak sağlıyor.

eSATA'nın önemi bu denli büyük olunca OCZ de geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına yeni bir flash sürücüsünü duyurdu. Bu flash sürücünün en büyük özelliği ise diğer benzerlerinin aksine bağlantı teknolojisi olarak eSATA'yı kullanması. OCZ'den bu konuda yapılan açıklamaya göre, dışarıdan sıradan bir flash sürücü gibi görünen OCZ Throttle, eSATA bağlantısı sayesinde okuma ve yazma hızında, sırasıyla 90MB/saniye ve 30MB/saniyeye kadar ulaşabiliyor.

Elbette eSATA arabirimini kullanan bu sürücüden faydalanabilmek için eSATA desteğine sahip bir bilgisayara sahip olmanız gerekiyor. Ancak günümüzde eSATA bağlantısı hala birçok masaüstü ve dizüstü sistem tarafından desteklenmiyor. Bunu da hesap eden OCZ, 8GB, 16GB ve 32GB'lık modelleri bulunan Throttle isimli flash sürücüsüne eSATA dışında mini USB 2.0 desteği de kazandırmış durumda.

Okuyucu Yorumları