OCZ, süper hızlı Solid State Disk'ini tanıttı

OCZ, saniyede 120 MB okuma ve 100 MB yazma hızı olan süper hızlı SSD (Solid State Disk)'sini duyurdu

Süper Hızlı SSD

OCZ Teknoloji'nin açıklamasına göre, daha önceki jenerasyonlardan farklı olarak yeni jenerasyon SSD diskler iki katı kadar daha hızlı hale gelmiş durumdalar. İlk SSD sürücüleri saniyede 58 MB veri okurken ve saniyede 35 MB veri yazabilirken, ikinci jenerasyonda bu rakamlar katlanıyor: 120 MB/s okuma ve 100 MB/s yazma hızı.

Okuma hızları SATA-I standardınının teorik olarak maksimum seviyesine ulaştığı için, OCZ'nin SSD disklerini SATA I üzerinden geliştirme şansı yoktu. Bu nedenle şirket SATA-II'ye ya da Sata.30Gbps'ye yöneldi. Sata-2'de maksimum bant genişliğinin 300MB/s'yi bulduğu biliniyor; yani demin bahsedilen hızın çok ama çok üstündeki değerlere rahatlıkla ulaşabiliyor.

Ancak ilk jenerasyonlardan farklı olarak, yeni ürün sadece 64 GB kapasite sunuyor ve 1200$ gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip. İkinci jenerasyon ürünlerinin 32 ila 64 GB'lık kapasite sunanları mevcut ve 2.5 inç ebatlarında.

Yeni çıkan SSD diskler, eskiye nazaran fiyatını biraz daha aşağıya çekiyor. Önümüzdeki bir sene içinde SSD disklerin fiyatlarının %50 oranında düşebileceği konuşuluyor.

Eğer maksimum hıza ulaşan bir SSD sürücüsü almak istiyorsanız, 499$ fiyata 32 GB ve 1099$'a 64 GB SSD disklere ulaşabilirsiniz.

SSD sürücülerinin, bu yılsonuna doğru yüksek sistem PC'lerde yer alması öngörülüyor. Fiyatları sunduğu kapasiteye oranla bir hayli uçuk olsa da, yakın zamanda bir fiyat düşüşü kaçınılmaz olarak görünüyor.

Okuyucu Yorumları