Ödül bağışlandı; Google zam yaptı!

Sadece 12 dolara Google'ı satın alan Sanmay Ved'den bir güzel hareket daha geldi!

Google'ın ödülü, onlara gitti

Bu ayın daha erken dönemlerinde, eski bir Google çalışanı olan Sanmay Ved'in Google.com alan adını satın aldığı duyurulmuştu. Sadece 12 dolar karşılığında alınan Dünya'nın en popüler internet sitelerinden birinin kısa süreli sahibi, Google içi e-postalar ve alan bildirimlerini de almaktaydı.

Ved, siteye sadece bir dakika boyunca sahip olmasına rağmen, Google'ın White Hat hacking programı dahilinde bir ödül parasına kavuşmuştu. White Hat hacking programı, sistemde açık bulan kişilerin ödüllendirilmesi için çalışmakta.

Ancak Ved'in satın alımı Google tarafından iptal edildikten haftalar sonra, Ved'in ödülü bir hayır kurumuna bağışlayacağı duyurusu ile beraber firma, ödül parasını iki katına çıkartmaya karar verdi. Bostonlu eski Google çalışanı, Business Insider ile yaptığı bir röportajda, paranın kendisi için önemli olmadığını söyledi: "Hiçbir zaman para ile ilgili değildi. Ayrıca bug'ları bulan insanlar için, her zaman para ile ilgili olmadığına dair bir örnek oluşturmak istiyorum."

Ödül parası "The Art of Living India" kuruluşuna bağışlanacak ve kuruluş, fakir alanlarda okul hizmeti sunmayı hedefleyen bir sivil toplum örgütü. Her ne kadar ödülün miktarı tam olarak belli olmasa da, Ved'in verdiği ipuçlarından anlaşıldığı kadarıyla miktar 10.000 dolara yakın. Bu miktar da en azından 64 çocuğun bir yıl boyunca eğitim, yol, yemek, sağlık ve gerekli olan malzeme masraflarını karşılamaya yeterli...

Okuyucu Yorumları