Office paketine farklı yama

i4i'nin sözleri Microsoft'un kanayan yarasını deşiyor. Peki yeni yama kan kaybını durdurabilecek mi?

Office paketine farklı yama

Microsoft Office 2007 için bir yama çıkartarak XML'i çıkartıyor. i4i'nin kendisine açtığı patent davasında temyiz isteği reddedilen Microsoft, en kötü ihtimale karşı hazırlanmış.

Çıkartılan yama Word'deki XML elementlerini çıkartıyor, bu DOCX, DOCM ve XML dosyalarını etkiliyor. Bu dosyaların açılmasında bir sorun olmuyor. XML yani Extended Markup Language dosyaları daha ziyade otomatik sunucu işlemlerinde kullanılıyor. Son kullanıcıların büyük bir kısmı XML'in yokluğundan etkilenmiyor.

Bu yama ve 11 Ocak'tan sonrasında geçerli olan karar için sadece Amerika'daki, WORD'lere uygulanacak. Microsoft, Kanadalı yazılım şirketi i4i'ye 290 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

İ4i ise Microsoft patent davasını kazandığı için kendisiyle gurur duyuyor.

Kazanan firmanın açıklaması

Kazanan firmanın açıklaması
Son kullanıcıdan çok otomatik sunucu işlemleri ve çapraz aktarılabilirlik için gerekli

Kanadalı yazılım şirketi i4i, Amerikan Federal Mahekemesi'nde kazandığı patent davasında alınan kararın "Patentleri ihlal edilen yetenekli mucitler için bir savaş çığlığı" olduğunu söyledi.

Microsoft'tan 290 milyon dolar tazminat alacak olan i4i yaptığı açıklamada "Temyiz Mahkemesi'nin kararında bundan daha memnun kalamazdık. Daha önceki mahkeme kararı tam anlamıyla desteklendi" dedi. Bu karar Texas eyaletindeki bölge mahkemesinde 12 Ağustos'ta alınmıştı.

i4i'den Loudon Owen "Aynı cesaret ve sağlamlık sürüye karşı gidip icat yapabilmek için gerekli. Bu sayede Microsoft gibi bir deve karşı patent davasını kazandık. Bu kadar dinamik bir liderlik, cesaret ve azim sergileyen ekibimizi tebrik ederim" dedi.

Bu sözlerinin ardından özel XML teknolojisiyle ilgilenen potansiyel müşterilerin kendileriyle irtibata geçebileceğini belirtti.

Okuyucu Yorumları