Oğlu üzerinde oyunlarla deney yaptı!

Bir babanın oğlu üzerinde yaptığı "10 yıllık oyun deneyi" çok tartışılacak cinsten...

10 yıllık "oyun deneyi!"

Geçtiğimiz on yıl boyunca Andy Baio, oğlu üstünde bir deney gerçekleştirmekteydi. Bu deney bazı yönlerden acımasız gibi gözükse de, aynı zamanda oldukça etkileyici öğelere sahip. Oğlunun istediği herhangi bir oyunu oynamasına izin vermektense, video oyun tarihi boyunca oyunları tarihsel sıra ile oynattı. Başlangıç oyunu ise 1979 yılından Galaxian'dı.

Oğul Eliot, 2004 yılında doğmuştu ve Baio, bu hafta içerisinde on yıldır sürmekte olan "zorunlu nostalji ve tartışmalı ebeveynlik deneyinin" sonuçlarını yayınladı. Bu deneyin hedefi ise, oğlunun oyun araçları tarihini keşfetmesini ve yıllar içerisinde nasıl geliştiğini görmesini sağlamak ve belki de bu süreç içerisinde kendisinin yeni neslin tarihi eser olarak gördüğü eski oyunları beğenebilme yeteneğini geliştirmekti.

Eliot, ilk video oyunlarına dördüncü doğum gününde kavuştu. Bu oyunlar Galaxian (1979), Rally-X(1980), Bosconian (1981), Dig Dug(1982), Pac-Man (1980), Super Pac-Man (1982) , Pac-Man Plus (1982) ve Pac & Pal (1983) idi.

Bu oyunlardan sonra ise sırada Atari 2600 vardı. Daha sonra ise NES ve SNES geldi ve bu sıra böyle devam etti. Bu arada Andy Baio'nun Twitter üzerinde yayınladığı güncellemelere bakılırsa, Eliot'ın yeni veya eski hangi platformda oynadığı fark etmeden, her oyunda oldukça büyük başarılar göstermekteydi.

Bu deney, Eliot'ın doğum yılı civarındaki oyunlara ulaşıldığında sona erdi. Yani oynanan en son oyunlar Katamari Damacy ve Shadow of the Colossus gibi oyunlardı.

Baio'nun yazdığına göre "Eliot'un sınırlı grafiklere sahip oyunlarla erken tanışması onu, "günümüzün oyunlarında bulunan süslü ve aşırı-gerçekçi grafiklere karşı aşıladı."

Okuyucu Yorumları