Öğrenciler Yüksek Hızlı İnternete Kavuştu

Zyxel teknolojisi ile Niğde ve Ardahan'da üniversite öğrencileri kampüsün tüm kapalı ve açık alanlarında yüksek hızlı internete kavuştu.

Öğrenciler hızlı internete kavuştu

Zyxel, eğitim alanında son dönemde adından sıkça söz ettirerek başarı hikâyelerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesinde kablolu ve kablosuz ağ projelerini hayata geçiren Zyxel, öğrenci ve öğretim görevlilerine benzersiz bir internet erişimi sunuyor. Her iki eğitim kurumu, üniversite bünyesinde yeni açılan kampüsler için de teknoloji desteğini Zyxel'den almaya devam ediyor.

Eğitim kurumları, veri iletişim altyapıları konusunda çok daha hassas ve özenli olmak durumunda. Eğitim saatleri içerisinde oldukça büyük bir yoğunluğu kaldırabilecek ve her mekânda aynı kalitede hizmeti sağlayabilecek bir altyapı, kullanıcı memnuniyeti açısından da çok önemli. Okullarda hem öğrenciler hem de eğitim kadrosu internet hizmetini yoğun olarak kullanıyor. Bu durumda sürekli ve kesintisiz iletişim olmazsa olmazlardan biri. Zyxel, donanım ve çözümleri sayesinde proje geliştirdiği kurumlara en üst kalitede hizmet verebilmeyi taahhüt edebiliyor.

Genç beyinleri bilim dünyasına kazandıran ve iş yaşamı için önemli bir hazırlayıcı rolü üstlenen üniversiteler, günümüzde internet erişiminin vazgeçilmez olduğu alanlar arasında. Üniversitelerin sahip olduğu ve geniş alana yayılmış kampüslerde ise hızlı ve kesintisiz bağlantı için güçlü bir altyapı gerekiyor.

Teknoloji yatırımında Zyxel dedi!

Zyxel'in sunduğu altyapı çözümleri ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin fakülte, yönetim binaları, hizmet binaları, yurtlar, kampüs açık alanları, dış kampüs binaları ve açık alanları olmak üzere toplam 15 ayrı lokasyonda tüm kullanıcılara kablosuz erişim hizmetisağlanmış oldu. Zyxel'in ZyPartner çözüm ortağı Dataproses ile birlikte hayata geçirilen proje kapsamında 100'ün üzerinde lokasyonda sınıf, anfi, kafeterya, toplantı salonu, misafirhane ve benzeri ortak paylaşım alanları kablosuz erişime dâhil edildi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde hizmete alınan altyapı ile 27.117'si öğrenci olmak üzere, akademik personel ve misafir kullanıcılar ile birlikte 28 binin üzerinde kullanıcıya internet hizmeti sağlanıyor.

Ağ altyapısı Zyxel'den

Ardahan Üniversitesi de tüm yerleşkesi genelinde kesintisiz, stabil ve güvenli bir ağ altyapısı için Zyxel'i tercih etti. Zyxel'in uzman ekibi ve ZyPartner çözüm ortağı Dataproses ile birlikte gerçekleştirilen bu proje sayesinde Ardahan Üniversitesinin fakülte, yönetim binaları, hizmet binaları, kampüs açık alanları olmak üzere tüm lokasyonlarında tüm kullanıcılara kablosuz erişim hizmeti sağlanmış oldu. Ayrıca proje kapsamında sınıf, anfi, kafeterya, toplantı salonu, misafirhane ve benzeri ortak paylaşım alanları kablosuz erişime dâhil edildi.

Ardahan Üniversitesi'nde hizmete alınan altyapı ile 4.400'ü öğrenci olmak üzere, akademik personel ve misafir kullanıcılar ile birlikte 5.000 kişinin üzerinde kullanıcıya internet hizmeti sağlanmaya başlandı.

Zyxel Kurumsal Çözümler, Kıdemli Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömer Faruk Erunsal, eğitim kurumlarında iletişim ve internet erişiminin önemine vurgu yaparak, hayata geçirilen projeleri, "İnternet bilgiye kolay, ucuz, hızlı ve güvenli ulaşmanın ve onu başkalarıyla paylaşmanın günümüzdeki en geçerli yolu. İnterneti bir topluluk, bir kitaplık, dev bir bilgisayar şebekesi, hayatı kolaylaştıran bir unsur olarak görmek mümkün. Bu nedenle yarınlarımızın teminatı gençlerimizi hayata en iyi şekilde hazırlamak ve kariyerlerine katkı sağlamak adına bu proje bizler için özel bir anlam ifade ediyor." sözleri ile değerlendirdi.

Zyxel, eğitim kurumlarının ihtiyacını çok iyi biliyor

Ömer Faruk Erunsal, Zyxel'in eğitim kurumlarına yönelik çözümlerinde ağ altyapısının yanı sıra akıllı sınıf çözümleri sunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlarca, hatta yüzlerce sınıfın, anfilerin yer aldığı, her birinde onlarca, bazen yüzlerce öğrencinin eşzamanlı olarak bağlantı kurduğu üniversiteleri düşününce, bağlantı sorunları olmadan, kolayca bağlanılan ve düzgün çalışan internet bağlantısının ne denli kritik önem taşıdığını anlamak mümkün olacaktır. Binaların içinde olduğu kadar, binaların dışında da internete bağlı kalabilmek de yine son derece önemli. Kampüslere geçici olarak gelen misafirlere de internet hizmeti aynı kolaylıkla sunulabilmeli. Zyxel, eğitim kurumunun kapalı ve açık tüm sahasını kapsayacak güçlü bir ağ altyapısı sunabilmek için sahada sinyal ölçümlerini yaparak, optimum sayıda erişim noktası (access point) kurulumu ile çözüm sunuyor. Sahip olduğumuz ileri teknolojiler sayesinde kullanıcı sayısının artması, kapasite talebinin artması ya da yeni bina ve lokasyonların da üniversite bünyesine dahil olması gibi durumlara da genişletilebilir, ölçeklenebilir bir yapı sunuyoruz."

Okuyucu Yorumları